Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Nordpolens konditor tävlar i SM

Nu är det klart vilka de nio lyckliga unga bagare som kvalificerat sig till SM Unga Bagare 2020 är, en av dem är den 22-åriga Vedumstjejen Hanna Norrman.

Den 11 mars tävlar Hanna Norrman i SM Unga Bagare. Till vardags jobbar hon på Conditori Nordpolen i Vara.

Hanna arbetar idag som konditor och bagare på Conditori Nordpolen och Nordpolens Stenugnsbageri i Vara. Tidigare har hon studerat bageri och konditori vid Yrkeshögskolan i Kristianstad. Vilja, övning och utlopp för kreativitet är Hannas recept på att bli en bra bagare. Hon själv har alltid bakat mycket hemma med familjen och hennes favoritbakverk och specialitet är bullar. Inspirationen till nya bakverk plockar hon från Instagram där hon följer andra inom branschen.

Annons

Annons

SM Unga Bagare är Hannas första tävling och hon ser det som en bra och rolig erfarenhet att ha med sig, oavsett hur det går.

Tävlingen som i år firar 30 år är för många startskottet till en framgångsrik karriär, som för tidigare vinnare ofta inneburit såväl VM-guld som eget företag några år senare. Vårens final avgörs i Göteborg den 11 mars där finalisterna kommer skapa bullar, bröd och wienerbröd med smaker som ska få juryn på fall.

Finalisterna tävlar om titeln Svensk Juniormästare, men tävlingen kommer betyda mycket i karriären för fler än vinnaren. De bagare som placerar sig på första till fjärde plats blir nämligen uttagna till det internationellt framgångsrika Juniorbagarlandslaget, som genom åren vunnit flera VM-guld. Första- och andrapristagaren vinner dessutom en inspirationsresa tillsammans med välkända personer i branschen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan