Annons

Annons

Annons

Skridsko

Fritidsbanken peppar unga att idrotta

Fritidsbanken är verksamheten där unga i Skara kan låna fritidsutrustning. Nu har den ideella organisationen utsetts till Årets peppare.

– Jag hoppas att det får fler att hitta till Fritidsbanken, säger Camilla Helander, fritidschef i Skara kommun.

På Fritidsbanken i Skara finns gott om idrottsutrustning att låna. Som längdskidor. Omar Sultan hjälper besökarna att hitta rätt.

Fritidsbanken brukar också ordna aktiviteter med olika lekar och spel. Här spelas en match med kinball.

Annons

Annons

Skridskor i långa banor finns på Fritidsbanken att låna utan kostnad.

På måndagskvällar och torsdagskvällar är Fritidsbanken öppen på andra våningen i Vilanhallen. Där finns också möjlighet att spela tv-spel och airhockey.

Trots att Fritidsbanken i Skara har funnits i två år är det långt ifrån alla som känner till den. Den har sina lokaler i Vilanhallen och där kan den som saknar idrottsutrustning låna utan kostnad. Nu till sportlovet är till exempel skidor, skridskor och annat vintersport eftertraktat.

– Vi har en väldigt bra läge för vår verksamhet. På andra orter ligger det i något industriområde, inte i nära anslutning till en idrottshall som här i Skara, konstaterar Camilla Helander.

Hon är glad att Fritidsbanken uppmärksammades på årets idrottsgala, där organisationen tilldelades Årets peppare. Priset delas ut av Generation Pep i samarbete med Riksidrottsförbundet.

– Det är jättekul. Det betyder mycket att uppmärksammas på en sådan gala, det kan ge mer skjuts och visa att Fritidsbanken finns, säger Camilla Helander.

Utrustningen som finns på Fritidsbanken är skänkt från personer som inte längre behöver den och man välkomnar alltid mer saker.

Annons

– Man får jättegärna lämna saker. Vi bedömer om det går att använda, säger Camilla Helander och berättar att en del gamla rariteter hamnat på väggen som rekvisita.

Annons

Allt är inte heller begagnat. Företag har skänkt helt nya saker, som pulkor och kälkar. Kommunen har också köpt in en del sport- och lekutrustning för lagidrotter som brukar användas under lovaktiviter. Det kommer också till nytta nu på sportlovet när Fritidsbanken arrangerar spontanidrott i Vilanhallen.

LÄS MER: Rikt utbud på Fritidsbanken i Skara

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan