Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Thorsten Flink diskas – skulle sjungit G:sons låt

Text: 

Thorsten Flink skulle sjunga ett bidrag av Skaraborgs låtskrivare Thomas G:son på lördag. Men nu har Flink slängts ut ur tävlingen.

Annons

En vecka innan delfinalen i Göteborg slängs Thorsten Flink ut ur tävlingen. Orsaken är att han är misstänkt för brott. Detta meddelar SVT Kultur.

Bidraget ”Miraklernas tid”, skriven av Thomas G:son skulle ha framförts på lördag av Thorsten Flink.

Men nu diskvalificeras Flink helt ut ur tävlingen på grund av att han är misstänkt för brott. Enligt SVT ska det handla om ett åtal efter trafikbråk i Varberg.

– Vi beklagar detta djupt. Eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen till SVT Kultur.

Annons

Annons

SVT meddelar att låten eventuellt framförs av en annan artist i Göteborg på lördag och SVT jobbar just nu med att få fram en ersättare.

Thomas G:son mister sin artist till låten på lördag.

Enligt SVT ska Flink ha hotat en annan bilist med ”stryk” samt gjort sig skyldig till ringa skadegörelse då han ska ha slagit handen i motorhuven på den andra bilistens bil.

Detta skedde i maj förra året. Stämningsansökan om olaga hot och skadegörelse kom i december men allt verkar ha kommit till SVT:s kännedom först nu, några dagar innan tävlingen.

Anette Hellenius har ingen förklaring till detta.

Thorsten Flink har erkänt brottet.

Thorsten Flincks presskontakt, skriver i ett sms till SVT:

”Thorsten och vi i hans team är otroligt ledsna över detta men har självklart full respekt för SVT:s beslut. Vi kommenterar inte vidare utan hänvisar till SVT”.

Annons

Annons

Till toppen av sidan