Annons

Annons

Annons

Falköping

Närmare 200 poliser och militärer deltog i sökandet efter Ingvor

Närmare 200 poliser och militärer letade på onsdagen efter försvunna Ingvor Modén.

Sökinsatsen avslutades vid 12.30-tiden efter att hon hittats död.

På onsdagen kom den så efterlängtade polishelikoptern till området runt Bolum.

Polisen har sin tillfälliga uppställningsplats vid missionshuset i Bolum.

Ingvor Modén var försvunnen sedan i måndags. Bilden är tagen i somras.

Ett 50-tal poliser och över 100 militärer deltog i sökarbetet.

Annons

Annons

Demenssjuka Ingvor Modén försvann från sitt hem strax utanför Bolum vid 14-tiden på måndagen.

En sökinsats av större modell pågick sedan måndagskvällen. Vid lunchtid på onsdagen hittades Ingvor död inom det aktuella sökområdet. Hennes anhöriga har underrättats.

Peter Spjut, regional insatsledare i polisregion väst och räddningsledare för sökinsatsen, berättade på onsdagsförmiddagen om arbetet för dagen.

– På morgonen startade vi upp arbetet på samma sätt som i tisdags. Vi har ett 50-tal polisresurser i form av radiobilar, hundar, hästar, drönare och helikopter. Dessutom finns över 100 militärer från Försvarsmakten i skogen, dels i form av markbunden personal och dels mc-förare, säger Peter Spjut vid 10-tiden på onsdagen.

”Får en helt annan bild”

Polishelikoptern var efterlängtad i området. Den kunde inte användas varken under måndagen eller tisdagen på grund av dåligt väder.

– Med helikoptern får vi en helt annan bild över området och kan söka över betydligt större ytor, säger Peter Spjut.

Försvarsmakten satte in värnpliktiga i sökarbetet – vilket är ett relativt ovanligt fenomen vid försvinnanden.

– Vi har förlitat oss på hemvärnet i många år – och har fortfarande tillgång till dem. Nu hade vi chansen att också ta in värnpliktiga och det är bara att tacka och ta emot. Det finns väldigt många militärer i Skaraborg, så de fanns nära till hands.

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Radie på tre kilometer

Enligt Peter Spjut hade det fram till på onsdagsförmiddagen inte gjorts några fynd eller närmare iakttagelser efter Ingvor. En person uppges ha sett Ingvor drygt en timme efter att hon lämnade sin bostad. Uppgiften har dock inte varit till någon större hjälp för polisen.

– Vi utgår från bostaden och har i nuläget en radie över tre kilometer där vi letar. Sedan har vi resurser som även söker utanför det området.

Under tisdagen genomfördes en sökning i Bjärsjön, som ligger nära Ingvors hem. Sjöpolis kontrollerade sjön utan att några fynd gjordes.

På tisdagen fanns ett 20-tal frivilliga från organisationen FIKK (Frivilliga insatser i kris och katastrof) för att hjälpa till i sökandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan