Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Frukostklubben fortsätter på Stureplan

Frukostklubben på Stureplan ger barn en bra start på dagen Där får unga möjlighet att äta en ordentlig frukost kostnadsfritt och lägga en grund för goda matvanor.

Det började som ett test i december. Nu är det klart att satsningen fortsätter under våren.

Frukostklubben fortsätter under våren, fram till påsklovet. Arrangörerna lägger stor vikt vid att frukosten, som sägs vara dagens viktigaste måltid, ska vara både nyttig och god samt att det ska bli en mysig frukoststund med tända ljus och finstämd musik.

Den populära Frukostklubben på ungdomens hus Stureplan fortsätter. Den startades av Stureplan i samarbete med studieförbunden Medborgarskolan och Vuxenskolan. Först som ett test. Men nu är det klart att satsningen fortsätter fram till påsklovet.

Annons

Det innebär att alla som går i årskurs sex till nio i Skara kan komma till Stureplan varje tisdagsmorgon för att äta frukost. Frukosten är gratis.

– På det här sättet vill vi hjälpa till att skapa bättre frukostvanor, helt enkelt ge barnen en bra start på dagen. Både vad det gäller innehållet i frukosten och att det är mysigt runt omkring, säger Malin Walette, verksamhetsledare på Stureplan i ett pressmeddelande.

Annons

I Frukostklubbens har man också lagt stor vikt vid att den tidiga morgonstunden ska vara rofylld. Tända ljus, finstämd musik och brasa på storbildsskärm ger en fin inramning till buffén.

Frukostarna i Stureplans kafé har fått ett positivt gensvar. Flera besökare har berättat att de annars sannolikt hade hoppat över frukosten och andra menar att det är trevligt att äta frukost tillsammans med sina kompisar. Flera säger också att de faktiskt känt sig mycket piggare i skolan efter en bra frukost.

– Det känns förstås jättefint för oss att höra, säger Malin Walette.

Nytt för våren är att det också blir föreläsningar som i första hand riktar sig till vuxna, alltså föräldrarna. Föräldrar och familjen har också en roll vad det gäller barnens framtida vanor, både vad det gäller mat och fysisk aktivitet.

– Den första föreläsningen äger rum onsdagen den femte februari i Stureplans kafé. Då handlar det om hur du som vårdnadshavare kan hjälpa ditt barn att göra bättre val när det gäller kost, aktivitet och sömn, samt vikten av att sitta ner och äta tillsammans, säger Malin Walette.

Annons

Föreläsare är livscoach Helena Johansson samt Malin Walette som också är hälsocoach med inriktning barn och unga.

Bakgrunden till Frukostklubben och föreläsningarna är projektet Matmöten Skaraborg. Folkbildningen, som omfattar studieförbunden, har fått förnyat förtroende från regionens Östra hälso- och sjukvårdsnämnd att arbeta med projektet under hösten 2019 till våren 2021.

Bildtext: Frukostklubbens arrangörer lägger stor vikt vid att frukosten ska vara både nyttig och god.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan