Annons

Annons

Annons

Falköping

Fortfarande inga spår efter 61-åriga Ingvor: ”Allt känns så overkligt”

Mer än ett dygn har passerat sedan 61-åriga Ingvor Modén försvann från sitt hem. På onsdagsmorgonen var hon fortfarande inte hittad.

På tisdagen deltog ett hundratal militärer deltar frivilliga personer, polisryttare och sjöpolis i letandet.

– Allt känns så overkligt, säger dottern Alexandra till tidningen.

Polisresurser från stora delar av Skaraborg söker efter Ingvor Modén i Bolum i Falköpings kommun. Vid missionshuset i Bolum har polisen sin uppställningsplats.

Ingvor Modén, 61, försvann från sitt hem vid 14-tiden på måndagen. Ungefär fem timmar senare valde anhöriga att kontakta polisen för att anmäla henne saknad.

Därefter drogs en sökinsats igång efter Ingvor, som uppges lida av en demenssjukdom.

Ingvor sågs senast vid sitt hem i närheten av Bolum, öster om Hornborgasjön. Troligtvis har hon lämnat bostaden till fots.

Ingvor Modén har varit försvunnen sedan i måndags. Bilden är tagen i somras.

Annons

Försvarsmakten bistår med bandvagnar i sökandet.

Annons

Polisens sökande har genomförts i relativt svår terräng mellan Bolum och södra Billingen.

– Vi har sökt av större stigar och eventuella byggnader i området. Det har varit markbunden personal i form av polispersonal och militär. Även hundpatruller deltar i sökandet, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion väst, vid 05.30-tiden.

Särskild händelse

En särskild händelse upprättades tidigare under tisdagen, vilket betyder att polisen kan använda sig av fler resurser.

Totalt jobbade ett 50-tal poliser med ärendet och sökandet intensifierades under dagen, med bland annat drönare.

Inbäddat innehåll

– Vi har sedan tisdagsmorgonen tillgång till polisryttare och sjöpolis. Vi kommer att söka i och omkring Bjärsjön som ligger norr om Broddetorp. Vi har även hjälp från drygt hundra militärer varav några av dessa är mc-förare, berättar Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Frivilliga hjälper till

Klockan 16 samlades ett 20-tal personer från Fikk, Frivilliga insatser i kris och katastrof, för att hjälpa till i sökandet. När tidningen pratade med Patrick Cohen, hundförare, så var han ute och letade tillsammans med organisationen.

– Ett 20-tal personer är bra för att vara spontant, det är första dagen för insatsen för vår del. Vi är ute med hundar och söker och vi kör under kvällen och troligtvis under natten. Sedan fortsätter vi imorgon, sa han då.

Annons

Annons

Vid 19.30-tiden berättade Anna Göransson, presstalesperson vid polisregion väst, att Ingvor fortfarande saknades. Militären hade då avslutat sin insats för dagen men polisen fortsätter sökandet även under natten.

– Vi fortsätter med lite minskad styrka. Sen kör vi full styrka med militären imorgon bitti igen, säger hon.

”Allt känns så overkligt”

Tidningen var i kontakt med Alexandra Modén vid lunchtid på tisdagen. Då var hon tillsammans med anhöriga ute och letade efter sin mamma.

– Vi är ute och åker med bilen och hoppas förstås få syn på henne. Polisen har sagt att vi inte ska röra oss i skogen eftersom det kan förstöra spåren för hundpatrullerna. Givetvis är det en hemsk situation och allt känns så overkligt, säger Alexandra.

Hon fortsätter:

– Vi har inte fått så mycket information från polisen. Men vi vet att en person såg mamma vid 15.30-tiden på måndagen vid Häggumskorset vid Sveas kiosk. Det är ungefär fyra kilometer från bostaden.

Enligt Alexandra Modén trodde de anhöriga att Ingvor gått över till en granne på måndagen. Hon har för vana att göra det. Men när det framåt kvällen visade sig att Ingvor inte befann sig där larmades polisen.

”Inte varit jättekallt”

Enligt Thomas Fuxborg finns det i nuläget ingen misstanke om brott i samband med försvinnandet.

Hur bedömer du chanserna att Ingvor är vid liv?

– Vi får hoppas att de är stora. Det har inte varit jättekallt under natten. Däremot är det blött i området, men vi kan bara hoppas att hon har tagit skydd.

Enligt polisen är Ingvor 167 centimeter lång och vid försvinnandet var hon klädd i blå jeans och en svart vinterjacka.

Polisen tar tacksamt emot tips om någon vet mer om händelsen. Tips kan lämnas på 114 14 eller via polisens hemsida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan