Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Inga barn eller äldre ska behöva bli drabbade…

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Av de ekonomiska utmaningar som landets kommuner och regioner står inför. Regeringen har nu tillsammans med samarbetspartierna presenterat ytterligare satsningar på välfärd och trygghet.

Dels är det ett tillskott på fem miljarder kronor som går till landets kommuner och regioner som generella statsbidrag och dels är det 750 miljoner ytterligare för att stärka trygghetsarbetet i flera olika led.

Annons

Annons

För Skara kommun innebär det 6,4 miljoner extra för att kunna avsättas till omsorgen och skolan. För Västra Götalandsregionen innebär det drygt 250 miljoner kronor till vården.

Förutom tidigare redan beslutade extra tilldelning av statsbidrag blir det alltså ytterligare mer än 6 miljoner kronor för att stärka omsorgsverksamheten och skolan i Skara. Men, det kunde varit mer…

Redan inför 2019-års budget lyfte Miljöpartiet i Skara den kommande ekonomiska problematiken och föreslog att den då nya styrande politiska ledningen skulle överväga en skattehöjning för att kunna svara upp mot den ekonomiska verkligheten. Men, detta gjorde man inte då, utan först inför 2020-års budget insåg man dilemmat och vi har nu fått en höjning av kommunalskatten med 40 öre.

Tillsammans med (S) och (V) lade vi ett förslag om höjning med 60 öre istället inför 2020, vilket hade kunnat förhindra mycket av de nu framtvingade besparingsåtgärder som drabbar både skola och omsorg.

Hållbarhet i välfärd, social trygghet och ett genomtänkt miljöarbete är grunden för Miljöpartiets arbete. Ett samhälle som tar hand om sina svagaste och mest behövande kan också vara långsiktigt hållbart, på riktigt!

Magnus Gunnarsson - Miljöpartiet de gröna i Skara

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan