Annons

Annons

Annons

Skövde

Polis skadad efter rånarjakt

Text

Två killar i tonåren tvingade under knivhot till sig pengar och en bil på ett HVB-hem i Töreboda på torsdagskvällen. Trots försök med spikmattor tog färden inte slut förrän rånarna krockade med polisbilen.

Bilden är en genrebild.

Under hot tvingade de två killarna till sig både pengar och en bil på ett HVB-hem i Töreboda vid klockan 23 på torsdagskvällen.

– Det är en 16-åring och en 17-åring som har använt en kniv för att tvinga till sig en personalbil och en mindre summa kontanter, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen i Region Väst.

Annons

Annons

Efteråt försvann de norrut på E20 och upptäcktes först någon timme senare utanför Örebro.

– Det är en patrull som upptäcker bilen söder om Örebro och försöker stoppa den, säger Christina Hallin, presstalesperson på polisen Region Bergslagen.

Trots försök med spikmattor fortsatte biljakten ända tills rånarna krockade med en polisbil.

– En polisbil befinner sig framför bilen för att få den att sakta in. Föraren väljer då att köra in i polisbilen och det blir en kraftig kollision, säger Christina Hallin.

Körde i 160 km/h

Enligt polisen i Skövde gick det så fort som 160 km/h. I polisbilen färdades förutom en hundförare även en polishund. Hundföraren fördes till sjukhus och hunden till djursjukhus för röntgen.

Föraren i den stulna bilen klämdes fast vid olyckan men fördes sedan tillsammans med passageraren till sjukhus. En av dem kunde efter behandling föras över till arresten.

– Den andra opereras just nu. Men bägge kommer sedan att föras tillbaka till polisen i Västra Götaland, sa Thomas Fuxborg på fredagsförmiddagen.

De båda ungdomarna är anhållna misstänkta för flera brott, bland annat rån.

– Det är en lång rad brott, tillgrepp av fortskaffningsmedel, vållande till kroppsskada, grov olovlig körning. De är inte gamla nog att köra bil, men de är straffmyndiga, säger Thomas Fuxborg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan