Annons

Annons

Annons

Jazz på gång på Vara Konserthus

Vårens program på Vara Konserthus riktar in sig lite extra mot jazzälskare. Det blir såväl världspianister som morgondagens jazzmusiker som framträder, skriver Vara Konserthus i ett pressmeddelande.

Isabella Lundgren uppträder på konserthuset i vår.

Först får morgondagens jazzstjärnor chansen att framträda tillsammans med Bohuslän Big Band i succén Up & Coming den 17 januari. Utvalda unga musiker bjuds in för att spela med konserthusets egna storband. Tillsammans framför de låtar som de unga musikerna själva valt ut för detta projekt.

Annons

Annons

Den 25 februari får konserthuset sedan besök av jazzsångerskan Isabella Lundgren, med sitt senaste album En hyllning till Bob Dylan.

Världspianisten Danilo Pérez gästar konserthuset tillsammans med Bohuslän Big Band den 13 mars. Publiken bjuds på Danilos musik, som beskrivs som jazz inspirerat av folktoner från Panama med influenser från hans medverkan med i den legendariska Wayne Shorter Quartet.

Hannah Svensson Group bjuder den 29 april på helt nykomponerat material från gruppens senaste album Places and dreams. Detta blandas med en och annan låtskatt ur den amerikanska sångboken i nya förklädnader. Musiken präglas av starka melodier och ett möte mellan jazz och popharmonier. Hannah Svensson Group består förutom av Hannah själv av fyra förnämliga jazzmusiker: Jan Lundgren, Ewan Svensson, Matz Nilsson och Zoltan Czörsz.

För den som vill se mer av Bohuslän Big Band har chans att göra det när de spelar på konserthuset i Vara den 4-5 april tillsammans med Tommy Körberg. De medverkar även i tre slutsålda föreställningar av Nisse Landgrens hörna tillsammans med Nils Landgren och Björn Skifs 9-10 maj.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan