Annons

Annons

Annons

Stort intresse för Katedral på Viktoriaskolan

Katedralskolan har under året varit ute på flertalet besök i högstadieskolor i kranskommunerna. På onsdagen kom turen till Viktoriaskolan i Skara där minimässan blev överhopad av nyfikna blivande studenter.

Katedralskolans besök på Viktoriaskolan lockade många nyfikna elever.

Elin Wågnert och Alice Fredriksson går båda i årskurs nio på Viktoriaskolan och de har bestämt sig för att läsa vidare på Katedralskolan.

Annons

Annons

– Intresset har varit enormt, det har varit proppfullt av nyfikna elever framme för att prata med oss. Det är inspirerande att träffa högstadieeleverna och jätteroligt att få vara en del av den här dagen som vi gör tillsammans, säger Johan Hjertén lärare på Katedralskolan i ett pressutskick från kommunen.

Skolbesöken är en del av den intensifierade marknadsföring som Katedralskolan under året jobbat med och kommer att utveckla vidare under de kommande åren. Tack vare gemensamma insatser blev kan dagen på Viktoriaskolan sammanfattas som en succé. Studievägledare Angelina Nilsson på Viktoriaskolan möjliggjorde dagen genom att frigöra elevernas tid så att de skulle kunna gå ner till minimässområdet i foajén.

Med sig på mässan fanns förutom informationsmaterial om alla program även Katedralelever och lärare som kunde berätta om sina utbildningar och erfarenheter.

Elin Wågnert går i årskurs nio och ska läsa vidare i Skara.

– Jag har bestämt mig för att gå naturprogrammet på Katedralskolan. Det kändes skönt att få prata med någon som redan går där och jag tycker skolan verkar ha en fin och bra gemenskap.

Även Alice Fredriksson som får i nian har bestämt sig för Katedralskolan.

– Jag har valt ekonomiprogrammet och idag har jag fått chansen att fråga om allt jag undrar över kring valet i februari. Nu är jag säker på mitt val, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan