Annons

Annons

Annons

Fotboll

VFF-symposiet inleder fotbollsåret 2020 – här är profilerna som kommer

2020 inleds som vanligt med fotbollssymposium i Västergötlands Fotbollförbunds regi.

Mellan 900 och 1 000 tränare, domare och ledare väntas till Skövde den 10 och 11 januari

Anders Svensson kommer till fotbollssymposiet i Skövde.

Arena Skövde är precis som tidigare centrum för fotbollssymposiet. Där dukas ett digert program upp under de två dagarna. Teori varvas med praktik och man vänder sig till både senior- och ungdomsverksamhet.

Annons

Annons

Västergötlands symposium är numera Nordens största. Man samarbetar med Västergötlands Ishockeyförbund och Västergötlands Handbollförbund vilket gör att symposiet får en bred förankring över sportgränserna.

Symposiehelgen inleds den 10 januari med ett intressant samtal mellan två fotbollsprofiler. Anders Svensson, Sveriges mesta landslagsspelare på herrsidan möter tränar- och TV-profilen Alexander Axén. De diskuterar olika frågeställningar utifrån ett spelar- och tränarperspektiv. När detta samtal är avslutat sprids deltagarna ut på en mängd olika seminarier och programpunkter.

Premier League-klubbar

Internationella inslag kommer denna gång från engelska Southampton FC och Tottenham Hotspur.

Bland föreläsarna märks Elisabet Gunnarsdottir, tränare för allsvenska Kristianstad DFF och Jonathan Hedström, före detta elitspelare i ishockey. Elisabet Gunnarsdottir leder både ett praktikpass och ett teoripass medan Jonathan Hedström tar med deltagarna på en resa med framgångsrik spelarkarriär men också psykisk ohälsa i samband med spelandet.

Västgötaföreningar som medverkar är Alingsås IF FF och Norrby IF.

Domarna har som vanligt sitt symposium under lördagen med Per Rehnlund, assisterande domare i allsvenskan och Julia Magnusson, internationellt meriterad, som föreläsare.

Chris Härenstam.

Annons

Annons

TV-kommentatorn

Under lördagen arrangeras också ett föreningssymposium i Kulturhuset i Skövde. Här inleder "fotbollsprästen" Mats Löwing, vid 61 år fortfarande aktiv spelare i Ekedalens SK. TV-kommentatorn Chris Härenstam avslutar på temat "Att bli en vinnare".

– Det finns fortfarande platser kvar på de tre symposiedelarna så vi välkomnar fler anmälningar, meddelar Mikael Lindgren, fotbollsutvecklare på Västergötlands FF, i ett pressutskick.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan