Annons

Annons

Annons

Skara

Lastbil trängdes av vägen – välte i diket på E20

Text

En lastbilsolycka inträffade på E20 i höjd med Jung på tisdagskvällen.

Trafikverket började ett bärgningsarbete på platsen under natten och detta pågår under onsdagens morgon och förmiddag. Norrgående trafik leds därför om, enligt Trafikverket.

OBS: Genrebild

Larmet om olyckan kom vid 19.30 på tisdagskvällen.

Fyra enheter från räddningstjänsten, ambulans och polis larmades till platsen där en lastbil hade kört av vägen och välte.

Annons

– Den har kört av vägen helt och ligger på sidan. Den var lastad med papper av något slag, säger Ove Carlsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Annons

Ingen person kom dock till skada i samband med olyckan.

På tisdagen meddelade polisen att orsaken till olyckan var att en annan lastbil hade kört förbi och kommit väldigt nära lastbilen och trängt ut den i diket.

– Föraren till den andra lastbilen är misstänkt för smitning för den fortsatte köra efter att lastbilen hamnat i diket, sa Lidköpingspolisens stationsbefäl Rose-Marie Andersson.

Lastbilen behövde bärgas från platsen.

Vid 01.45-tiden på natten kallades Trafikverket till platsen. Det är ännu något oklart om det är på grund av olyckan vid 19.30 eller en ny olycka. Men enligt Trafikverkets hemsida ska en lastbil i diket bärgas och preliminärt kommer det pågå till 10-tiden på onsdagen. Trafiken i norrgående leds om mellan Löjtnantsholm och Törestorp, trafikanter uppmanas följa orange markering.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan