Annons

Annons

Annons

Mysteriet med älgresterna på Billingen löst – här är svaret

Text

Maria Malm var ute och promenerade vid Blängsmossen på Billingen.

Plötsligt fick hunden upp vittringen på något en bit in på grusvägen och de hittade vad som såg ut som rester av ett jaktbrott.

Men nu är mysteriet med älgkadavren löst.

Billingemysteriet med älgresterna är löst – det var jaktlaget som lade ut resterna.

Hunden fick snabbt upp vittringen på vad som visade sig vara rester av två älgar.

Annons

Annons

Fyndet gjorde i närheten av parkeringen vid Blängsmossen på Billingen.

– Jag har varit i kontakt med jaktlaget som både jagar och äger marken. Det är de som lagt ut djurresterna efter att ha fält två älgar. När det gäller vilt kan man göra så, säger Jan-Erik Fasth i Norra Billingens jaktvårdskrets.

Fyndplatsen ligger inte speciellt lång från parkeringsplatsen och under tisdagen polisanmäldes fyndet av de av de två älgkropparna.

Nu kan den utredningen avslutas.

– Jag är ändå själv jägare och det här ser inte ut som något som man brukar lämna efter sig. Det handlar om älghuvuden, klövar och kadaver, konstaterar Maria Malm.

Bra med jakt

Hon påpekar också att det ligger gummihandskar och mycket annat skräp på platsen. Maria har även talar med sin kompis, som också är jägare och även han tyckte att det såg märkligt ut.

– Det är naturligtvis bra att det sker licensjakt för att begränsa beståndet eftersom man ofta ser spår av älg på Billingen. Men här reagerade jag på fyndets placering. Jag är dock glad att frågan fått sin lösning och tror inte att jag är den enda på promenad som passerat platsen.

Mycket ovanligt

Jan-Erik Fasth konstaterar att det är mycket ovanligt med tjuvjakt i Skaraborg.

Annons

– Jag har under mina 40 år som jägare inte upptäckt något misstänkt fall. Det enda jag känner till är en händelse på Kinnekulle, där det är säkerställt att man tjuvjagade hjortar, konstaterar Fasth.

Varför lägger man ut den här typen av slaktrester?

– När det gäller vilt är det som sagt helt enligt reglerna, dessutom får rävarna något att äta av, fortsätter han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan