Annons

Annons

Annons

Emtunga

Nordman till Vara konserthus

Nordman är tillbaka – i år firar de 25 år med albumet ”Tänk om” som släpptes i oktober. I vår väntar en omfattande Sverigeturné med konserter där Mats Wester och Håkan Hemlin berättar sin händelserika historia varvat med musik. Den 18 mars kommer de till Vara konserthus.

Mats Wester (i bakgrunden) och Håkan Hemlin, duon som utgör bandet Nordman, firar 25 år sedan genombrottet med "Vandraren". Nu har de släppt sitt sjunde album, "Tänk om", till våren kommer de till Vara konserthus.

– Vi är ju mer ett liveband egentligen. Det ger oss en otrolig energi att möta publiken. En stor del av dem blev våra fans redan som barn, i dag har de med sig sina egna barn, Mats berättar Mats Wester som skapar musiken i ett pressmeddelande. och fortsätter;

Annons

Annons

– Det blir mycket allsång, texterna har betytt så mycket för så många.

Mycket handlar med andra ord om att återvinna det gamla samtidigt som Nordman är måna om att skapa något helt nytt och fräscht.

– Det här med recycling är något som vi tycker är viktigt, inom alla områden. Man skulle nog kunna säga att vi återvinner oss själva, säger Mats.

Det hinner hända mycket på 25 år, och kanske är det först nu som Nordman verkligen hittat hem. De har borstat av allt vägdamm, lyft blicken och tittat framåt men också inåt. Någonstans där, i korsningen av gammalt och nytt, återupptäckte de glädjen till musiken och den långa vänskapen.

Under hösten har Nordman firat sitt jubileum med två speciella kvällar på Cirkus i Stockholm och på Stora Teatern i Göteborg. Nu går resan vidare ut i landet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan