Annons

Annons

Annons

Golf

Bra start för nytt golfsamarbete: "Mycket nöjda"

Det nya golfsamarbetet Skaraborgsgolfaren fick en lyckosam start med nästan 3 000 golfrundor.

Det framkom när de fem golfklubbarna Billingen, Ekarna, Lidköping, Läckö och Vara-Bjertorp summerade premiärsäsongen.

Klubbarna ingick i år ett greenfee-samarbete där medlemmarna kunde köpa till ett extra medlemskort för 995 kronor i Skaraborgsgolfaren. Sedan kunde man spela på de andra klubbarnas banor för bara 100 kronor i greenfee, vardag som helg och även tävling. Om man spelade fem rundor blev totalkostnaden 299 kronor per runda och ju fler rundor man spelade desto billigare. Klubbarna har fått behålla hundralappen i greenfee och sedan har de inbetalade pengarna för medlemskortet delats upp proportionellt till hur många rundor som spelats på klubben.

Annons

Annons

– Vi har haft en ökning av antalet greenfee-gäster från de övriga klubbarna och dessutom fått ut en hyfsad intäkt per besök, så vi är mycket nöjda med samarbetet, säger Ekarnas ordförande Bosse Ödlund i ett pressmeddelande.

Lidköpings medlemmar var mest på hugget och 195 av klubbens medlemmar var Skaraborgsgolfare under 2019. Den mest populära banan att spela var Läckö som tog emot drygt 1 000 besök.

De fem klubbarna har beslutat att fortsätta samarbetet under nästa år. Bosse Ödlund berättar i pressmeddelandet också att flera av klubbarna i samarbetet, men också i övriga Västergötland, har aviserat att de säger nej till rabattsystem där tredje part är inblandad och att flera i stället kommer att sänka ordinarie greenfee.

– Samarbeten som Skararaborgsgolfaren gynnar både klubbarna och deras medlemmar och har framtiden för sig, säger Bosse Ödlund.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan