Annons

Annons

Annons

Fotboll

VFF reviderar – här är de nya serieförslagen

Inför representantskapsmötet den 5 december har Västergötlands fotbollsförbunds styrelse nu reviderat serieförslagen för herrarnas division 5 och 6 som sändes ut den 7 november.


Edsvära/Norra Vånga får byta division 5-serie, enligt VFF:s senaste förslag.

– Orsaken är att vi mellan den 26 och 28 november fick ett avhopp i division 5 plus att två division 6-föreningar bildade ett gemensamt lag. Detta innebar i sin tur att division 6 tappar två lag och det finns risk att fler lag kliver av framöver. Därför ligger nu ett förslag där division 6 minskas från åtta till sju serier, säger Magnus Gunnarsson, ordförande i VFF, i ett pressutskick.

Annons

Annons

– Vi vill inte ta risken att vi får division 6-serier med åtta-nio lag utan nu ligger förslag på elva-tolv lag i stället, fortsätter Gunnarsson.

Först kom beskedet att Varnhems IF och Lundsbrunns IF 2020 samarbetar om ett A-lag i division 6. Där uppstod den första lediga division 6-platsen.

Sedan meddelade Borås AIK att man tvingas lämna sin plats i division 5. Närmast i tur att ta över platsen är Wargöns IK, som var bästa icke uppflyttade lag i höstens kvalspel till division 5. Där blev ytterligare en division 6-plats tom. I stället tillkom Sjöviks SK i division 6 efter de lämnat klartecken.

VFF:s styrelse och tävlingskommitté sammanträdde samma kväll, den 28 november, och tog fram nya förslag.

– Wargön placeras naturligt i division 5 västra och förslaget är att Edsvära-Norra Vånga FF flyttas till division 5 mellersta och Säven/Hol tar Borås AIK:s plats i division 5 södra, informerar Magnus Gunnarsson.

I division 6 skapas sju serier i stället för åtta.

Det nya förslaget har nått föreningarna i division 5 och 6 och de har till och med tisdagen de 3 december klockan 09.00 på sig att komma med yttranden.

Därefter gör VFF-styrelsen en ny genomgång inför representantskapsmötet.

Annons

– Förslagen till sammansättning för damer division 3 och herrar division 4 påverkas inte utan där föreslår distriktsstyrelsen att grundförslaget klubbas igenom, avslutar Magnus Gunnarsson.

LÄS OCKSÅ: Fem motioner till VFF:s representantskapsmöte

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan