Annons

Annons

Annons

Emtunga

Kvarteret Sprinten har invigts

Det blev en sprakande och hissnande upplevelse när kvarteret Sprinten i Vara invigdes på söndagseftermiddagen. Flera tusen personer hade trotsat höstrusket för att få uppleva den spektakulära invigningsshowen.

Cirkus Nikolajeff gjorde sin hissnande entré från konserthusets tak.

Kommunens politiker Irene Karlsson (C), Gabriela Bosnjakovic (M), Fredrik Nelander (S) och Elof Jonsson (C) som Kommunens politiker byggde ett pussel som fick symbolisera samarbetet i projektet.

Annons

Annons

Invigningsprogrammet från scenen avslutades med sång och musik med Sara Klang med musiker innan alla fick kliva in i värmen för en rundvandring i de nya lokalerna.

Showen hölls på entrétorget utanför Vara konserthus och Lagmansgymnasiet. Jecko och Jessie minglade runt bland besökarna och Cirkus Nikolajeff gjorde sin hissnande entré från konserthusets tak.

Besökarna bjöds på en spektakulär show med både akrobatik och eldshow från luften. Sedan var det dags för elever från kommunens Kulturskola att inta scenen med ett dansnummer.

Själva invigningsceremonin inleddes med tal kommunfullmäktiges ordförande Elof Jonsson och kommunstyrelsens ordförande Gabriela Bosnjakovic.

– Här och nu får vi vara med om ännu en milstolpe i Vara kommuns satsningar som gjorts genom åren, för att skapa nya och spännande mötesplatser, sa hon under invigningstalet.

Projektet är en av Vara kommuns största satsningar med ny scenlokal för Vara konserthus, nya och tillbyggda lokaler för Lagmansgymnasiet och en helt ny friskola, AMB.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan