Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Region Top-12 avgjordes i Falköping

I helgen avgjordes region Top-12 i Falköping. En tävling med de tolv bäst rankade spelarna i Västsverige där alla möter alla i åldersklasserna 13, 15, 17 och 20.

Från vänster: Isabelle Kullingsjö (Falköping), Alice Nilsson (Vara) och Sandra Axelsson (Karlsborg).

Från vänster: Erik Sjölander (Sandared), Hugo Nylén (Mölndal) och Samuel Andersson (Falköping).

Annons

Annons

Tävlingen arrangerades i ett samarbete mellan IFK Falköping BTK och Nordvästra Götalands bordtennisförbund. Det spelades 364 matcher i Frejahallen under två dagar. Falköping hade fyra spelare som var kvalificerade och alla spelade väldigt bra på hemmaplan.

I F15 deltog Isabelle Kullingsjö och Liza Andersson och efter förstadagen var båda obesegrade. Till slut blev det en andra plats för Isabelle då hon endast förlorade mot Alice Nilsson från Vara med 3-1. Detta innebär att hon tar en plats i Riks tian, en riksfinal i Kungsbacka 4-6 januari. Liza slutade på en fin fjärde plats.

Samuel Andersson spelade på hög nivå i helgen och vann många jämna matcher i femte avgörande set. Detta ledde till att han hamnade på en meriterande tredje plats. Vann gjorde Hugo Nylén från Askim. Emil Hedberg spelade i HJ17 där flera av spelarna var två år äldre. Emil gjorde flera bra matcher mot tufft motstånd och slutade till sist på en tionde plats.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan