Annons

Annons

Annons

Annons

Glädjebeskedet: Klart för Törebodafestivalen 2021

Det blir en ny Törebodafestival 2021.

Det beskedet ger festivalgeneral Per Ottosson.

– Det känns verkligen häftigt och mycket stimulerande, säger han.

Sedan år 2000 har Törebodafestivalen återkommit var tredje år. Efter fjolårets festival kunde Per Ottosson dock inte ge några besked om huruvida det blir en festival 2021 eller inte. Men nu står det klart att det blir så. Den 8-10 juli är det dags.

Annons

Annons

– Vi i styrelsen tog beslutet att vi kör en ny festival – den åttonde i ordningen – och det känns verkligen häftigt och mycket stimulerande, säger festivalgeneralen Per Ottosson, i ett pressmeddelande.

Förra festivalen 2018 lockade närmare 55.000 besökare till Töreboda under tre dagar. Världsbandet Pet Shop Boys blev en stor succé tillsammans med många av Sveriges största artister, bland annat Lars Winnerbäck och Icona Pop.

– Våra besökare har förståeligt nog stora förväntningar på kommande festival då vi naturligtvis satsar på att behålla ställningarna som en Sveriges största festivaler alla kategorier, menar Per Ottosson.

Att det blir festival 2021 innebär också en traditionell förfest i Töreboda Gästhamn nästa sommar.

– Den 3-4 juli är det dags och jag har faktiskt några spännande artister bokade redan, avslöjar Per ”Otto” Ottosson.

Törebodafestivalen arrangerades första gången som en milleniumfest år 2000. Sen dess har festivalen arrangerats var tredje år och 2021 blir det åttonde gången.

Annons

Annons

Till toppen av sidan