Annons

Annons

Annons

Emtunga

Drömmen om regnbågen – musikteater om Judy Garland har urpremiär i Vara

Med musik, Garlandsk humor och svärta, berättas för första gången på en scen unikt om Judy Garlands dagar i Sverige, bara några månader innan hon gick bort. Och om natten efter Judys begravning, då Stonewall-upproret utbröt. Föreställningen, skapad av Anna Bromee, har premiär på Vara Konserthus den 22 oktober.

I rollerna i Drömmen om regnbågen finns Anna Bromee och Stefan Clarin. Teaterföreställningen har urpremiär på Vara konserthus 22 oktober.

Våren 1969 gjorde Judy Garland tre konserter i Sverige och Danmark. De kom att bli hennes livs allra sista. Tre månader senare gick hon bort, bara 47 år gammal. Hon ansågs vara en av Hollywoods största sångerskor och skådespelerskor.

Annons

Annons

I nya föreställningen Drömmen om regnbågen berättas, med musik, Garlandsk humor och svärta, för första gången på en scen unikt om dagarna i Sverige. Och om natten efter HBTQ-ikonen Judys begravning i New York tre månader senare, då Stonewall-upproret utbröt och blev startskottet till Priderörelsens födelse.

Drömmen om regnbågen är skapad av Anna Bromee i samarbete med Vara Konserthus inom ramen för Artist in residence. 2019 är det 50 år sedan Judy Garlands Sverigebesök – och sedan Priderörelsens födelse. Urpremiär blir prick 50 år senare med Anna Bromee och Stefan Clarin.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan