Annons

Annons

Annons

Emtunga

Manskörerna bjuder in till konsert

I samband med att Herrljunga, Vara och Falbygdens manskörer samtliga firar jubileum arrangeras manskörskonserten Män, så bra! i Vara konserthus.

Falbygdens Manskör är en av de medverkande körerna under konserten.

Västergötlands Sångarförbund arrangerar konserten ’Män, så bra!’ i samarbete med de nio körerna i Västergötland. Bakgrunden till detta är att Sångarförbundet och Herrljunga Manskör fyller 110 år, Vara Manskör fyller 90 år och Falbygdens Manskör fyller 40 år i år.

Annons

Annons

Än viktigare är att lyfta fram manskörssången som sådan och i konserten vill man därför ge prov på riktigt bra manskörssång. På scenen har de även samlat sångare från Alingsås Manskör, Sångsällskapet Harmoni i Trollhättan, Volvo-Skövde Manskör och Skara Manskör.

I programmet finns traditionella manskörssånger, men även sånger som arrangerats i modernare tappning samt några engelska klassiker. Förbundsdirigent Emily Lundgren och körernas respektive dirigenter leder sångarna. Sångarförbundet har inlett ett samarbete med spetsutbildningen Academy of Music and Business i Vara och eleverna kommer att göra några sånger.

I konserten framför Jörgen Fredriksson några solosånger och orkestern Step by step ackompanjerar. Sångare och dirigenter hälsar er välkomna till denna konsert i Vara konserthus den 19 oktober. Konserten börjar klockan 17.00.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan