Annons

Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Anna Sundbom lämnar Skara kommun för vd-tjänst

Anna Sundbom har varit näringslivschef på Skara kommun i åtta år, innan dess arbetade hon även flera år som centrumutvecklare och projektledare i Skara. Nu lämnar hon Skara för en vd-tjänst i Lidköping.

Annons

Anna Sundbom slutar som näringslivschef på Skara kommun. Hon har fått ett nytt jobb som vd på Tillväxt Lidköping AB, ett bolag som samägs av Lidköpings kommun och näringslivet.

– Vi gläds åt en topprekrytering säger Thomas Viksberg, styrelseordförande i Tillväxt Lidköping i ett pressmeddelande.

Thomas Viksberg konstaterar att Anna har den gedigna erfarenhet från såväl strategiskt som operativt arbete med näringslivsfrågor som bolaget behöver.

Anna Sundbom arbetar idag Skara kommun där hon i snart åtta år varit näringslivschef. Till Skara återvände hon efter att under några år varit områdesansvarig för kompetensförsörjning inom industrin vid IDC West. Tidigare har hon även arbetat på Skara kommun som projektledare/centrumutvecklare med uppdrag kring bland annat besöksnäring.

Annons

Annons

– När jag såg att tjänsten som VD för Tillväxt Lidköping var ute tvekade jag inte att söka. Jag är uppvuxen i Lidköping och har alltid känt en dragning tillbaka till min fina gamla hemstad, säger Anna Sundbom i ett pressmeddelande.

I Tillväxt Lidköping är det ett utmanande uppdrag som väntar för henne, att vända på den negativa trenden i upplevelsen av företagsklimatet. Ett av de första konkreta uppdragen på den tillträdande vd:ns bord är att tillsammans med näringslivet och kommunen arbeta fram en gemensam näringslivsstrategi.

– Att vända den negativa trenden kommer att bli en tuff utmaning men jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att lyckas med detta. Jag känner att viljan finns både i kommunen och i näringslivet. Jag har i mitt nuvarande jobb arbetat fram metoder och verktyg för denna typ av förbättringsarbete, säger Anna Sundbom.

Hon tillträder tjänsten i Lidköping senast i januari 2020.

Annons

Annons

Till toppen av sidan