Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Märklig debatt i media om skolan i Skara

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Nu svarar miljöpartisten Magnus Gunnarsson insändarskribenten som i ett tidigare inlägg krävde skärpning av rektorerna i Skara. Där ombads de att jobba framåt istället för att "gå i spinn mot tagna beslut".

Magnus Gunnarsson (Mp)

Magnus Gunnarssons svar

Våra rektorer jobbar både här och nu, och definitivt har de siktet framåt. Någon brist på professionalism finns inte alls, tvärtom är det mycket kompetenta och professionella rektorer och chefer vi har i Skara. Det är ju just p.g.a. denna kompetens som de så tydligt har signalerat om hur de ser på den förändring i förhållande mellan den politiska nivån och verksamhetsnivån som nu har inträtt i och med den nya politiska ledningen. De ser konsekvenserna i det dagliga arbetet och hur det kommer påverka framöver. Det är deras ansvar att göra det och de drar sina slutsatser just utifrån sin kompetens.

Annons

Annons

Vid de tillfällen jag har hört rektorer berätta om sina medarbetare, så har de bara goda och förtroendefulla ord att säga. Att såväl medarbetare, rektorer och andra chefer kommer göra sitt jobb på ett alldeles utmärkt sätt är jag helt övertygad om. Men det krävs att tilliten till dem finns kvar från den politiska ledningen, att de får chansen att använda och utveckla sina kompetenser.

Magnus Gunnarsson (MP)

Ledamot i Barn- och utbildningsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan