Annons

Annons

Annons

Nya cykelvägen invigs

Text

På lördag den 28 september är det äntligen dags för invigning av den 3,5 kilometer långa cykelvägen mellan Axvall och Varnhem.

På lördag invigs den nya cykelvägen mellan Axvall och Varnhem. En riktigt naturskön sådan som kommunen räknar med kommer bli välanvänd.

Annons

Annons

Den ursprungliga planen var att cykelvägen skulle stå klar redan i juli, men arbetet har försenats. Nu är den dock klar så när som på några avsnitt där asfaltering kan ske först nästa år på grund av markförhållanden.

Den som vill vara med på invigningen kan välja att starta antingen i Axvall eller i Varnhem. Själva invigningen äger rum utefter cykelvägen vid Spånnsjön, mittemellan de båda orterna, klockan 10.00.

Ordförande i nämnden för service och teknik, Sture Nilsson, håller tal och det bjuds på fika.

I och med invigningen så binds nu cykelnätet i kommunen ihop och det kommer att gå att cykla på en asfalterad bana mellan Skara, Axvall och Varnhem.

– Det gör så att man kan cykla säkert mellan orterna och möjliggör så man kan pendla till Skara om man vill utan att ta bilen, berättade Mats Bäck, avdelningschef på gata/park i Skara kommun, i en tidigare artikel.

Mats Bäck tror även att den nya cykelvägen, som kommunen avsatt 7,2 miljoner kronor till, kommer bli uppskattad bland cyklister, fotgängare och kanske även rullskidåkare.

– Den går väldigt naturskönt, så den kommer säkert bli populär promenadväg.

För de som deltar i invigningen finns möjlighet att vinna vinterdäck och cykelservice.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan