Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Visst pågår det ett spel i kulisserna

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Men inte är det initierat eller drivs av oppositionen. Före valet förra året så var ett av de dominerande budskapen från M-ledningen att dialog och samverkan skulle prägla en Alliansledd kommun. Utsträckta händer har det talats om och öppenhet kring inriktningar och beslut.

Hur har det då blivit?

Magnus Gunnarsson (MP).

I varje sammanhang; kommunstyrelse, nämnd eller i övriga organ har frågor ställts kring t.ex. ekonomi, planer kring byggande, kommunal organisation och nu senast Skolstaden Skara. Vilken typ av svar har man fått på dessa frågor?

Annons

Annons

Oftast undvikande eller utläggningar om hur illa det var ställt när Alliansen tog över. Ibland inga svar alls. Eller hänvisning till senare besked.

I media använder man från M-håll en retorik som ska skapa en bild av oppositionen som den elaka falskspelaren som använder olika knep, personangrepp är det vanliga uttrycket, för att komma åt den ”missförstådda ledningen” och smutskasta (ja även detta begrepp använder man) Alliansens företrädare. Finns det någon som tror att kommuninnevånarna har så dåligt minne att de glömt hur tonen från den dåvarande oppositionen var under förra mandatperioden?

För mig framstår det tydligt att det är bristen på självkritik som gör att M-ledningen ägnar sig mer åt att kommentera tonen i kritiken än själva innehållet.

Dags att börja svara på frågor och ta kritiken som vad den är, inte hur man tycker att den låter!

Magnus Gunnarsson (MP)

Läs mer:

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan