Annons

Annons

Annons

Annons

Friidrott

Istrumare utmärkte sig på Götalandsmästerskapen

Text: 

Flera Istrumare tävlade för Västergötland och bjöd på fina prestationer på Götalandsmästerskapen i helgen.

Istrumarna på GM.

Under helgen som gick avgjordes Götalandsmästerskapen i friidrott för 13-14-åringar i Kalmar. GM är framförallt en lagtävling mellan de olika distrikten och från Istrums SK var det fyra aktiva med som representerade Västergötland.

Annons

Annons

I P14 hade vi tre killar i höjdhopp, Olle Jacobson hoppade nytt personbästa med höjden 158 vilket räckte till en tredjeplats.

Alfred Andersson och Rasmus Ehn hoppade båda 154 vilket räckte till en femte-respektive sjätteplats. Rasmus hoppade utöver höjd även längdhopp med resultatet 4,42 m och en 19:e plats.

Överraskade

I spjut deltog Olle och han lyckades få iväg spjutet 33,85 m vilket räckte till en sjätteplats. I F14 började Tova Gustafsson med längdhopp och med ett tangerat personbästa på 5,05 m slutade hon på en 4:e plats. Tova sprang sedan 80m och där lyckades hon ta sig till A-final när hos satte nytt personbästa i semifinalen på 10,94 i finalen slutade hon sedan på åttonde plats.

Tova deltog även på 300m där det också blev ett nytt personbästa med tiden 44,04 och sjunde tid vilket resulterade i en B-final som hon senare vann. Rasmus var uttagen i stafettlaget och sprang i den avslutande stafetten mellan distrikten på 8x200m och bidrog till den överraskande andraplatsen för Västergötland bakom Skåne.

Annons

Annons

Till toppen av sidan