Annons

Annons

Annons

Emtunga

Elvis-show återvänder till Vara konserthus

Även om Elvis har varit död lika länge som han levde, finns inga tecken på att hans popularitet minskar. Nu är det klart att showen "En afton med Elvis vänner och originalmusiker" än en gång återvänder till Vara konserthus.

"En afton med Elvis vänner och originalmusiker" kommer återigen till Vara konserthus.

– Vi drog igång vår show för ungefär tio år sedan, som en motreaktion till de många fåniga Elvis-imitatörerna. Jag kände att han är värd en show med klass och integritet, säger Arjan Deelen, producent för showen i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Deelen kontaktade åtskilliga av Elvis originalmusiker, som tilltalades av konceptet och tackade ja till medverka i showen. Han kontaktade också Dwight Icenhower, som är allmänt ansedd som världens främste Elvis-tolkare.

– Men jag sa till honom, "inga gnistrande jumpsuits". Jag ville ta avstånd från stereotypen. Vi ville att det skulle vara den typ av show som Elvis själv skulle göra, om han levt i dag, men den klädstil han förmodligen skulle haft idag.

Originalmusikerna i showen är trummisen Bob Lanning och sångaren Jim Murray från Elvis kör The Imperials och 2020 är ett speciellt år för dem.

– Det är nu 50 år sedan de arbetade tillsammans med Elvis och det är något vi kommer att hyllas. Vi kommer att framföra många av de låtar de gjorde tillsammans med honom, alla stora Elvis-klassiker som folk känner till och älskar. Det kommer att bli det närmaste du kan komma en riktig Elvis-konsert! säger Deelen i pressmeddelandet.

Konserten hålls i Vara konserthus den 14 april 2020.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan