Annons

Annons

Annons

Annons

Ridsport

Dubbla DM-guld för Bergs HK i ponnydressyr

Text: 

Under helgen som gick gick DM i ponnydressyr av stapeln.

Från det återvände Bergs HK med medaljer.

Selma Svefors/Moravikens Meteor vann DM-guld i dressyr för ponny kat C.

Det blev två DM-guld till Bergs HK i ponnydressyr som reds i Mariestad den 25 augusti. Selma Svefors/Moravikens Meteor vann DM-guld i klassen för kat C och Malin Sundell/Lillemons Thunder Bird kom femma.

Annons

Annons

Sofie Heidenvall/Gravedigger tog hem guldet i DM-klassen för kat D och här kom även Ebba Paulsson/Tabasco fyra, Isabell Karlsson/Kenny Kavat sexa och Sofie Heidenvall/Galliano kom nia.

I DM-klassen för kat B kom Ebba Mujagic/Särkens Winston femma. Hedda Tell/Chuck kom tvåa i klassen LB:1 för Kat D. Nu laddar klubbens ryttare för höstens allsvenska som drar igång till helgen med lag i dressyr ponny Elit, dressyr ponny div 3, dressyr häst div 3 och hoppning ponny div 3.

Bergs HK har nyligen avslutat sitt årliga tredagarsläger för klubbens ungdomar på Björnasäter i Berg. I år deltog 14 ungdomar på lägret och de tränade bland annat hoppning och dressyr för olika tränare.

Klubbmästerskap för 2019 i stilterräng och i stilhoppning är redan avklarade och KM i dressyr kommer att ridas på Björnasäter den 8 september.

Utöver de vanliga träningarna på Björnasäter så planerar klubben flera aktiviteter för sina medlemmar under hösten. Det kommer att bli en Clinic i september med dressyrtränaren och ryttaren Peter Härnstam, tömkörningskurs och en träningshelg i vinter med markarbete/hoppning.

Det blir även en resa på höstlovet till Stockholm med övernattning bland annat för studiebesök på K1 Beridna Högvakten och Hovstallet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan