Annons

Annons

Annons

Fotboll

Elfsborg blev för svåra – Varas imponerande DM-resa är över

Text

Talangfulla spelare och hård träning tog Vara SK till lagets andra semifinal i junior-DM på tre år. Mot IF Elfsborg tog det dock stopp.

Vara SK har gått starkt i junior-DM, men mot allsvenska klubben Elfsborg tog det stopp. Därmed blir det en delad tredjeplats för laget.

Vara SK, med seniorlaget i division 5, ställdes på onsdagskvällen mot allsvenska IF Elfsborg. Semifinal i junior-DM stod på schemat och omkring hundra Varabor hade sökt sig till Borås arena.

Annons

När SkLT-sporten inför matchen besökte laget för ett längre reportage var Vara-tränaren Per Lundh medveten om det tuffa utgångsläget, men ändå förhoppningsfull.

Annons

– De vann med 1–0 i sin kvartsfinal och jag vet att laget de mötte spelade vi jämnt mot i fjol. Så varför ska vi inte kunna störa dem då? sade han.

Elfsborg blev dock numret för stora. Vara var länge med i matchen, men när Zakkar Alissa gav hemmalaget ledningen efter 35 spelade minuter kopplade Boråslaget ett grepp som de inte skulle släppa.

Slutresultatet skrevs till 4–0, trots att en Elfsborgsspelare visades ut med knappa halvtimmen kvar att spela. Varas äventyr i junior-DM är därmed över för den här gången.

Läs det långa reportaget om laget: Vara SK gör upp med storklubbarna: "Ska vara jäkligt stolta"

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan