Annons

Annons

Annons

Annons

Orientering

Sista etappen klar – så gick det för Istrumarna på O-ringen

Text: 

O-ringen är över för den här gången.

Istrums SK:s deltagare avslutade veckan starkt.

Alma Ander och Elin Danielsson.

Anders Påhlman fullföljde sitt 30:e O-ringen i obruten följd när han gick i mål i H40 kort-2.

Annons

Annons

Istrums SK hade totalt 17 deltagare med i den tredje etappen. Efter en tuff stigning upp till startplatserna väntade utmanande banor med en avslutning nedför skidbacken Yxbacken. Alla upplevde hur värmen påverkade både tempo och tankeverksamhet.

I ungdomsklasserna var varken Alma Ander eller Elin Danielsson nöjda med sina lopp, utan såg fram emot nästa etapp. Däremot slog Mats Johansson till med en etappseger i Medelsvår 4.0 och därtill blev Fanny Brodin trea i samma klass.

På fredagen segrade Fanny Brodin också i Medelsvår 4.0 och hon ligger tvåa, en och en halv minut efter totalledaren, inför den avslutande etappen.

Massiv värme på lördagen

Den fjärde etappen bjöd även den på riktigt fin och utmanade orientering. Alma Ander var mer nöjd efter denna etapp och fick en ny nummerlapp inför lördagens jaktstart (totalt 11a i D14 kort).

Den femte och avslutande etappen bjöd på den tuffaste kuperingen och i kombination med massiv värme, så för deltagarna gällde det verkligen att ladda med vätska och energi.

Alma Ander gjorde ett stabilt lopp och plockade två placeringar, som gjorde att hon blev nia i D14 kort. Det blev även topp 10-placeringar för Fanny Brodin och Mats Johansson, som slutade trea respektive sjua i Medelsvår 4.0.

Anders Påhlman fullföljde sitt 30:e O-ringen i obruten följd när han gick i mål i H40 kort-2.

Annons

Annons

Till toppen av sidan