Annons

Annons

Annons

Vattenskidor

Pojke skadad på Sommarland - fördes bort med ambulans

Text: 

Under måndagseftermiddagen fick en pojke föras bort från Skara Sommarland med ambulans efter att ha åkt vattenattraktionen Cobra.

— Jag hoppas och antar att allt är bra, säger Sommarlands vd Janne Nilsson.

Förra veckan skadades en flicka efter att ha åkt vattenattraktionen Cobra och under måndagseftermiddagen fick en pojke hämtas med ambulans efter att ha upplevt smärtor. Attraktionen Cobra behövde stängas ned två gånger under sommaren 2018, och även en gång under 2016.

Förra veckan skadades en liten flicka av att åka vattenattraktionen Cobra på Skara Sommarland. På måndagseftermiddagen uppstod en liknande situation, då en pojke fick hämtas av ambulans efter att ha åkt Cobra.

Annons

Annons

— Det är identiskt med det som var förra veckan. I det fallet lekte flickan direkt efter, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

Enligt Janne ingick pojken i ett gäng med 10- till 14-åringar, som åkte ihop i badringen.

— På vägen ur vågen så kände han att det smärtade till vad jag har förstått. Vi stängde av attraktionen och tillkallade sjukvårdare, som tyckte att det var bra att tillkalla ambulans.

Därefter ska man ha kontrollerat attraktionen och på tisdagen ska Cobra hållas öppen igen.

— Den är lite tuffare än de andra och i en vattenattraktion har man lättare att göra fel som gäst, även om man får instruktioner.

I skrivande stund vet han inte hur pojken mår.

— Han var fransktalande så vi hade lite svårt att kommunicera på det sättet som vi brukar göra.

Under tisdagsförmiddagen ska Janne däremot ha varit i kontakt med Skaraborgs sjukhus i Skövde, dit pojken togs.

— Jag har pratat med akuten och han är inte kvar där, utan ska bara ha varit inne en kort stund.

— Jag hoppas och antar att allt är bra,

Risken att skada sig i parken är svår att helt eliminera, menar Janne. Han nämner då bland annat att gästerna kan snubbla, trilla av vattenskidorna eller krocka med en gokart.

— Men om man tittar mot föregående år i detalj så har vi sex färre incidenter i år, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan