Annons

Annons

Annons

Annons

Sommarläger för Skaras konståkare: "Målet är att växa och bli större"

Text: 

Medan många andra sporter har säsongsuppehåll tränar konståkarna året om – sommaren är inget undantag.

– Lägren behövs för att upprätthålla träningen och tekniken, säger Maja Polzer, huvudtränare i Skara Konståkningsförening.

I veckan tränar 16 tjejer från Skara konståkningsförening i Skaras ishall.

I veckan tränar 16 tjejer från Skara konståkningsförening i Skaras ishall. Det är andra sommarveckan som klubben anordar läger för sina egna åkare. Senare i sommar är det dags för ytterligare ett läger innan det är dags att ladda inför försäsongsträningen.

Annons

Annons

När tävlingssäsongen drar igång i höst har klubben ett 20-tal tävlingsåkare varav tre är A-åkare. Målet är att klubben ska fortsätta utveckla sin verksamhet.

– Målet är att växa och bli större. Vi vill ha fler åkare och just nu utbildar vi ytterligare två tränare. Tanken är att vi ska kunna erbjuda träningar till alla, från nybörjare i skridskoskolan och de som bara vill åka för att det är kul till åkare som befinner sig på elitnivå, berättar Maja Polzer.

Skara Konståkningsföreningen har växt de senaste åren. Det var många år sedan klubben stod värd för en konståkningstävling i Skara men i höst är det dags igen.

– I november anordnar vi en Stjärntävling. Det är den första tävlingen på cirka 10 år, berättar Polzer.

Till hösten drar även klubbens populära skridskoskola igång igen. Då hoppas klubben på att ännu fler ska få upp ögonen för konståkningen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan