Annons

Annons

Annons

Simning

Varasimmare slog personliga rekord i Vansbro – trots kyliga vattnet

Text

Varabygdens simsällskap hade som vanligt flera simmare på plats på Vansbrosimningen. Trots kalla vatten slogs flera personliga rekord.

Några av Varasimmarna vid starten i Vansbro.

Tolv simmare från Varabygdens simsällskap kom till start i någon av alla varianter av Vansbrosimningen den gångna helgen. Flest deltagare från simsällskapet var i den klassiska Vansbrosimningen, tre kilometer simning i Vanån och Västerdalälven under sex broar.

Annons

Annons

Under de föregående fyra åren har temperaturen i vattnet inte varit under 17 grader på tävlingsdagen, nu visade termometern 15,6-15,8 grader. Dock utgjorde det kyliga vattnet inget hinder att döma av resultatlistan.

Emil Fremäng var kvalificerad att starta i den allra första, och snabbaste, startgruppen Herrar Elit 1. Emil, med startnummer 21, gjorde sitt snabbaste Vansbrosimningen med tiden 36:52.6. Endast dryga sju minuter efter vinnande japanen Yasunari Hirai, 29:40.12. Emils placering i Elit 1 skrivs till 31 i resultatlistan.

Kristoffer Larsson och Marcus Branell, båda startande i Elit 2, visade att formen håller i sig. Kristoffer simmade på 40:20.50, Marcus på tiden 42:10.0.

I startgrupp 3, den snabbaste motionssimsgruppen startade Emilia Eliaeson och Thea Andersson. För Emilia var det femte Vansbrosimningen i rad, vilket även var femte gången med personligt rekord. Emilias tid registrerades till 43:06.4. För Thea Andersson var det andra Vansbrosimningen. Även här sattes personligt rekord med tiden 47:26.4, en förbättring med ungefär 1,5 minuter.

Nämnas skall också förstagångssimmaren Alice Johansson som simmade på fina tiden 1:27:31.9 i det kyliga vattnet. Rosita Janson, som är klubbens mesta Vansbrosimmare med nu 26 genomförda lopp, visade att formen håller i sig. När handen sattes på tidtagningsplattan vid målet stannade klockan på 49:20.1.

Se alla Varasimmares resultat i faktarutan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan