Annons

Annons

Annons

Annons

Här kan du fira midsommar

Text: 

Midsommar firas traditionsenligt i Fornbyn i Skara.

Annons

Midsommarafton bjuder på en rad olika firanden. I Skara är det som vanligt traditionsenligt firande som gäller i Fornbyn. För de som vill går ångtåget till firande på Lundsbrunn kurort. Även i Stenum, Ljungstorp och Lerdala går det att dansa kring midsommarstången.

Midsommarfirande i Fornbyn

Klockan 15.00 är det traditionsenlig fest bland de röda stugorna från 1700-1800-talet i Fornbyn. Midsommarstången står blomsterklädd och Axevalla folkdansgille leder dansen. PRO Skara serverar fika.

Midsommarfirande på Lundsbrunns kurort

Midsommarfirandet på Lundsbrunns kurort är tillbaka.

Annons

I år är Lundsbrunns kurort återigen platsen för midsommarfirande.

För den som vill går det ta ångtåget med Skara-Lundsbrunns järnvägar klockan 14.00 från Skara. Det går åter från Lundsbrunn klockan 17.00.

Midsommarfirandet vid kurorten startar 15.00 då man rester stången och bjuder in till traditionella lekar och sånger. Lundsbrunns IF arrangerar aktiviteter och tävlingar under eftermiddagen. På kvällen kan de som vill äta i kurortens nyrenoverade salong. Musikunderhållningen står Dún Aengus för.

Annons

Midsommarfirande i Stenum

Vid Stenums Folkskola reser man midsommarstången klockan 14.00 och efter det blir det välkända ringlekarna. Även i år blir det femkamp med både gamla och nya utmaningar som passar hela familjen. Fika, fiskdamm för barnen och tombola finns på plats.

Midsommarfirande i Ljungstorp

Midsommar firas vid Ljungstorps bygdegård.

Det blir även i år traditionellt midsommarfirande vid Ljungstorps bygdegård i Varnhem klockan 15.00. Musikunderhållningen står Susanne Lind och Mattias Ristholm för som sjunger och spelar fiol och luta. Här blir det dans runt stången, chokladhjul, lotteri och kaffeservering. Lövad vagn avgår från Kleven och Överbo klockan 14.30.

Annons

Midsommarfirande i Lerdala

Midsommar på Gröna Lund i Lerdala.

Klockan 15.00 firas midsommar på Gröna Lund i Lerdala. I cafét finns hembakt fikabröd, kaffe och jordgubbstårta. Här finns även chokladhjul och nalletombola.

Barnen hämtas med lövad vagn med start 13.45 vid kyrkan.

Annons

Annons

Till toppen av sidan