Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Slutreplik till Magnus Gunnarsson

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det sorgliga i Gunnarssons påståenden är att Alliansbudgeten just på ett modigt sätt föreslår att stärka professionen och lärarnas frihet att utöva sin skicklighet, medan den S-styrda oppositionen hävdar motsatsen.

Ylva Pettersson (M).

Magnus Gunnarsson dömer med sina inlägg ut hela den lärarkår som de senaste dagarna ställt sig bakom Alliansens budgetförslag.

Alliansbudgeten föreslår flexibelt utnyttjande av arbetstiden för verksamhetens bästa, i kontinuerlig dialog mellan medarbetare och chef, istället för schabloner som bygger på plats istället för kvalitet, uppdrag och resultat. Alliansbudgeten stärker rätten till fortbildning och tydliggör det tillitsbaserade ledarskapet. Alliansbudgeten klargör att Skara kommun som huvudman måste ha en rutin för trygghetsåtgärder som säkrar arbetsmiljön, hur den rutinen ska se ut blir naturligtvis en fråga för verksamheterna. Alla skickliga ledare och medarbetare i skolan ha ha största frihet att ge varje elev den bästa utbildningen.

Annons

Annons

Under lång tid har skolvärlden efterfrågat att politiken ska våga stå upp för lärarnas arbetsmiljö och skolans behov av reformer för kvalitet och trygghet. I det nya avtalet nämns uttryckligen lokala politiska reformer. Det är trist att missförstånd och politiskt spel ska försöka dölja att Alliansen i Skara nu lägger fram en budget som på riktigt värnar det tillitsbaserade ledarskapet, lärarnas frihet och möjligheter, samt skolans utveckling.

Ylva Pettersson (M)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan