Annons

Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Skara får utmärkelse för digital skolutveckling

Skara kommun får utmärkelsen Guldtrappan för sitt arbete med digitala verktyg i skolan.

Annons

Skaras skolor får utmärkelsen Guldtrappan som är en kvalitetsutmärkelse för skolhuvudmän som ligger i framkant när det gäller skolutveckling i en digital tid.

Utmärkelsen Guldtrappan delas ut till skolhuvudmän som arbetar framgångsrikt och långsiktigt utifrån styrdokumenten för elevers goda kunskaper, digitala kompetens och personliga utveckling i skolan.

Skara var bland de första kommunerna som införde en surfplatta/dator per elev på gymnasiet, men satsningen gäller nu även för alla barn i grundskolan.

– Det är naturligtvis många faktorer som ligger till grund för att vi nu får utmärkelsen Guldtrappan. Några av framgångsfaktorerna som jag ser är bland annat att det länge har funnits en politisk vilja, att Skara är en modern skolstad och att man därför tidigt satsat på digitala verktyg i skolan, säger IT-strategen Anders Vilhelmsson i ett pressmeddelande och fortsätter;

Annons

Annons

– En annan framgångsfaktor är att skolledarna och pedagogerna fått utbildning i digitalisering och därefter jobbat på i verksamheten. Det största arbetet gör ju faktiskt pedagogerna. Det är jätteroligt att vara en av sex kommuner i Sverige som får pris för digitaliseringsarbetet inom skolan och det är inte utan att man blir stolt över det fina arbete våra pedagoger och skolledare har gjort och gör för våra barn och unga i Skara kommun, säger IT-strateg Anders Vilhelmsson i ett pressmeddelande.

Nu fortsätter arbetet med digitalisering i Skara kommun. Barn- och utbildningsförvaltningen varvar digitala verktyg med traditionella för att på så sätt utbilda våra barn och unga, inte bara med den faktakunskap de behöver för framtiden, utan också i verktygen att söka kunskap.

– Det känns väldigt bra att få detta kvitto på att allt det arbete som skolor och pedagoger lagt ner är värdefullt och ger våra elever fördelar. Guldtrappan delas ut till de som framgångsrikt digitaliserat skolan, och det är väldigt roligt och spännande att Skara kommun fått denna utmärkelse. Anders Vilhelmssons driv och kunskap har varit extremt viktig för arbetet, säger Lotta Grönlund Plöen (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i pressmeddelandet.

Utmärkelsen kommer att utdelas på Framtidens lärande VÄST den 14-15 november i Trollhättan.

Annons

Annons

Till toppen av sidan