Annons

Annons

Annons

Skaradansare deltog i dans-SM

Text: 

Fredag och lördag bjöd på dans-SM i Gävle.

På plats var ett gäng Skaradansare.

Robin Andersson (vänster) och Sofia Lundberg (höger) tävlade i Gävle.

Under den gångna helgen har Dans-SM arrangerats i Gävle. Under pompa och ståt invigdes årets största dansevenemang som drog Sveriges absolut bästa dansare. Tävlingsdansarna skulle göra upp om de eftertraktade final- och pallplaceringarna i alla BRR-danserna Bugg, Boogie Woogie, Lindy Hop, Rock´n Roll och Dubbelbugg. Men publiken bjöds på ännu mer dans, då SM i Tiodans även arrangerades undersamma evenemang.

Annons

Annons

Under både fredagen och lördagen var tävlingshallen fullspäckad av dans i alla tänkbara former. På lördagen var det dags för Robin Andersson och Sofia Lundberg att entra golvet. Robin, som bor och är uppväxt i Skara, tävlar för Hjo Dansklubb sedan flera år. Paret visade upp en mycket bra bugg i den första uttagningen av två och domarna var riktigt nöjda. Av de sju domarna ville fem ha dem vidare till uttagning nummer två. Robin och Sofia dansade även sin andra uttagningsrunda med bravur. Tävlingsrundan levererades med fin teknik, känsla och sann dansglädje.

– Vi är riktigt nöjda med vår insats i buggen idag, säger Robin Andersson och Sofia Lundberg.

– Vi har inte haft så mycket träningsmöjligheter, då jag bor i Skara och Sofia i Karlstad. Vi har fått till några pass ändå, skrattar de nöjt.

Klubbkompisen Jennifer Wilhelmsson som tävlingsdansar med Emil Ros från dansklubben Boogie Lovers i Södertälje tävlade i samma klass, bugg vuxen. Emil Ros och Jennifer Wilhelmsson gick ut på golvet och dansade mycket bra. Paret levererade en riktigt bra dans som var en kaskad av bra teknik och massor av härlig dansglädje. Årets SM avslutade paren självklart med just dans.

– Det blir middag och dans med alla tävlingsdansarna i kväll. Ett roligt avslut på SM tillsammans med våra lagledare och klubbkompisar också, berättar dansarna.

Annons

Nu kommer tävlingsparen att ta lite sommarledigt. På frågan om de ska hålla upp helt dansen i sommar svarar de med ett klart nej.

– Dans kommer det bli, men kanske inte lika mycket, skrattar de och ger sig ut i virrvarret av trötta, men glada, dansare.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan