Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Rekordomsättning för Jula - medarbetarna får bonus

Den sammanlagda omsättningen 2018 för Jula Holdingkoncernen landade på över sju miljarder kronor. Det är nytt rekord för den växande koncernen och en ökning med cirka en halv miljard kronor mot 2017.

2018 blev ett rekordår för Julakoncernen.

Tack vare rekordresultatet för 2018 delas också bonus ut till Julas medarbetare.

– Det positiva resultatet är ett kvitto på att det som vi gör tillsammans verkligen ger effekt. Det känns väldigt bra att då också kunna dela framgången med våra engagerade medarbetare, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holdingkoncernen, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Julas bonus till medarbetarna började att delas ut 2011. Den utfaller under förutsättning att hela Julakoncernens rörelseresultat når åtta procent av omsättningen. Bonusen som utbetalas motsvarar då tre procent av rörelseresultatet.

Jula Holdingkoncernens omsättning landade alltså på sju miljarder kronor förra året, med ett resultat om cirka 586 miljoner kronor (drygt 8 procent). Det är en ökning med cirka 24 procent mot 2017.

– Det är ett mycket bra resultat med tanke på att vi samtidigt växer och utvecklas för fullt, säger Joachim Frykberg, VD för Jula Holdingkoncernen i pressmeddelandet.

Mot slutet av 2018 blev det också klart att Jula Holding skulle förvärva Hööks, och även att Jula Hotell och konferens skulle införlivas i koncernen.

– När nya verksamheter införlivas i koncernen är det viktigt för oss att se till helheten. Vi vill säkra en fortsatt stark utveckling genom starka incitament för samverkan mellan koncernens olika delar. Därigenom kan vi sedan utnyttja och utveckla synergier, säger Joachim Frykberg.

Annons

– 2018 var året då vi utökade och tydliggjorde koncernen. Vi står inför stora investeringar i koncernen så det är viktigt för oss att affärerna går bra. Det vi tjänar in används för att skapa förutsättningar för viktiga framtidsprojekt med syfte att hänga med i den snabba utvecklingen, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holdingkoncernen i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan