Annons

Annons

Annons

Golf

Stort intresse för rallyfesten – så många kommer till start i Götenerundan

Text

Till helgen går Götenerundan av stapeln.

En rad skaraborgare kommer till start och ska göra upp om pallplatserna.

Till helgen är det dags för motorfest i Götene.

På lördag arrangerar Götene MK Götenerundan, med start i Folkets Park. Tack vare att tävlingen ingår i Svenska rallycupen och Mega Rally cup bjuds det på ett mycket bra startfält, med totalt 215 bilar.

Annons

Annons

De två snabbaste klasserna är 4 WD, med 20 startande, och A 2WD, med 45 startande. Årets totalsegrare finns i fyrhjulsdrivna klassen och bland favoriterna finns Almunges Stig Andervang och Jimmy Olsson från Storfors, båda i Mitsubishi, Simrishamns Joachim Grahn, i en Ford Fiesta R5, och Sundsvalls Anton Eriksson, i en Skoda Fabia R5.

Skaraborgare i klassen är Falköpings MK:s Patrik Pettersson och HjoMK:s Mikael Kjellgren, som är kartläsare hos Sandvikens JariLiiten. I tvåhjulsdrivet är det många som gör upp som segern.

De främsta fortåkarna är Emil Karlsson, Hällefors Volvon 940, Fredrik Eriksson, Katrineholm VW Golf, Hampus Jakobsson, Nyköping Toyota Corolla, och Lars Engström, Kullings MS, som total vann i Nybro förra helgen.Kullings MS har sex förare i klassen och Thomas Lennstrand, i sin Volvo 940, kan också vara med i tätstriden.

Vill matcha storåkaren

Lokalt i klassen finns Kullings Anders Johansson, Jan Wigertson och Robert Teiffel, samtliga i Volvo. Här finns även Vara MK:s Matti Johansson i en Saab 9-3, Skövdes Marcus Holm i en BMW Compact och Falköpings MK:s Jonas Sandgren i en Volvo 940.

Vedums Isac Nordström kör en Ford Fiesta R2 och får svårt att hävda sig mot motorstarkare bilar, men kan matcha mot förre storåkaren Björn ”Nalle” Johansson, i en likadan bil. I B 2WD kör Vara MK:s Viktor Johansson och satsar på en ny fin placering med sin VW Golf.

Annons

Rallyt avgörs på fyra specialsträckor, som tillsammans mäter 40 km. En av sträckorna ären snabb och fin klassisk sträcka, som körts många gånger, både i Götenerundan och Skaraborgsnatta.

Annons

TV/BILDEXTRA: Här inleds motorfesten med en smäll – se allt från Lill-jumbon

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan