Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Shqipe, 14, vill skapa en bättre framtid för Skara

Text: 

14-åriga Shqipe Rada vill se Skara förnyas och utvecklas, så hon skrev ett brev till kommunen.

— Folket flyttar till de större städerna i hopp om ett bättre liv, skriver Shqipe bland annat.

I ett brev till kommunen uttrycker Skarabon Shqipe oro för Skaras framtid.

I ett brev till kommunen ber 14-åriga Skarabon Shqipe Rada om att få sin röst hörd. Hon skriver att många år har gått utan att staden har förändrats till det bättre. Nu vill hon tillsammans med folket skapa en framtid för Skara. Hennes önskan är att fler butiker ska öppnas, eftersom många nu åker till Skövde för att shoppa. "Men om ni väljer att bygga här skulle ni istället för Skövde bli det solklara alternativet för Skaraborna. Alla skulle handla hos er, och med tanke på att Skara har 18 580 invånare vore det rena guldgruvan", skriver Shqipe i brevet.

Annons

Annons

Nu har hon fått svar, från näringslivschefen Anna Sundbom. I svaret förklarar Anna att kommunen inte driver några butiker, men nämner bland annat nya idrottsanläggningar, bostäder, etableringarna på Coop-området och framgångar för lokala företag som positiva delar i kommunens utveckling. Anna beskriver Viktoriaskolan, där Shqipe är elev, som en av landets finaste och poängterar att Skara Sommarland, domkyrkan och Varnhem är saker att vara stolt över.

Anna föreslår även att Shqipe börjar engagera sig i något politiskt ungdomsförbund, för att lättare kunna förverkliga sina idéer om framtidens Skara.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan