Annons

Annons

Annons

Friidrott

Lista för de hurtiga: Motionsloppen i sommar

Utomhussäsongen är här och det är dags att snöra på sig springskorna, ta fram mountainbiken eller dra på sig vandringskängorna. För den hurtige har vi här sammanställt motionsloppen som hålls i vår, sommar och höst i Skaraborg.

Det finns många lopp att träna inför i Skaraborg denna säsong.

13 april:

Skövdeloppet. Ett lopp på fem, 10,5 eller 21,1 kilometer på natursköna vägar utanför Skövde. Starten går från Lillegårdens idrottsplats.

19 april:

Västgötavandring för diabetesfonden. Fem-sex kilometer barnvagnsvänlig vandring i egen takt på markerad bana med start på Åbrovallen Ulvåker.

26 april:

Billingen X-trail Nightmare. Terränglopp som körs i mörker. Banan är runt tre kilometer lång och största delen av banan går upp och ner för Billingens sluttning. Avslutas i slalombacken.

27 april:

Billingen X-Trail Challenge. Terränglopp på Billingens fritidsområde med sträckning på fem kilometer eller tolv kilometer. Loppet avslutas upp för Billingens slalombacke.

Annons

Annons

Cyclassic 2019 i Götene. Tävlingslopp på cykel som är första deltävlingen i SWE-Cup 2019. Start och mål är vid torget i Götene. Går på landsväg och har elitklass för herrar samt en öppen klass för seniorer. Distanserna är på 162 kilometer och 108 kilometer.

Götenetempot 2019. Tävlingslopp på cykel i Götene och på Kinnekulle med klasser för ungdomar, parasporter, juniorer, damer och veteraner. Distanserna är på en kilometer, fem kilometer, tio kilometer, 15 kilometer samt 20 kilometer.

Kinnekulletrampet 2019. Ett traditionellt motionslopp på cykel som arrangeras i Götene i samband med Cyclassic. Distanserna är 28 kilometer, 55 kilometer och 110 kilometer.

1 maj:

Spring för livet i Skövde. Välgörenhetslopp till förmån för Cancerfonden och Diabetesfonden på Billingens fritidsområde. Fyra distanser finns att springa, barnlopp på en kilometer, samt 2,5, fem och tio kilometer där det finns privat- och företagsklass.

4 maj:

Springtime i Mariestad. Löptävling på en snabb bana i centrala Mariestad. Distanser på tio kilometer, fem kilometer, två kilometer och lilla Springtime på 200 meter.

6 maj:

Öka farta sista kvartaloppet i Tidaholm. Ett må bra-lopp för alla åldrar med start vid SISU-stugan. Alla intäkter går till Svenska kyrkans internationella arbete. Klasser för knattar, barn och vuxna med sträckor på 500 meter, två kilometer och fem kilometer.

10 maj:

Valle Vandring. Tio kilometer vandring i naturen i Valle förbi bland annat Jättadalen och Eahagen på varierande underlag som inte är barnvagnsvänligt. Start och mål vid Flämslätts stifts och kursgård.

Annons

11 maj:

Billingeracet. MTB-lopp för både motionärer och tävlnde med start vid Arena Skövde och målgång vid Billingens fritidsområde. Banlängderna är på 75 kilometer, 40 kilometer och 35 kilometer. Loppet ingår i Långloppscupen som består av 8 deltävlingar varav Billingeracet är först ut.

Annons

18 maj:

Tranrikesrundan 2019. Motionslopp på cykel vid Hornborgasjön med start och mål på Stora torget i Falköping. Tre distanser finns att välja på, 104 kilometer, 69 kilometer samt 40 kilometer.

31 maj:

Nattvandring på Kinnekulle. Cirka en mil lång vandring som startar i Hällekis och passerar toppen av Kinnekulle och stenbrottet innan målgången i Hällekis.

2 juni:

Hökensås runt. Motionslopp på cykel på en lätt kuperad bana på slingriga små vägar med lite trafik. Loppet har två distanser, Hökensås runt på 124 kilometer och Hökensåshalvan på 65 kilometer. Start och mål vid Floragatan i Hjo.

8 juni:

Skövde city run. Stadslopp genom Skövde med slingor på åtta kilometer och 2,5 kilometer med start i Kyrkparken.

15 juni.

Vätternrundan passerar Skaraborg. Passerar bland annat Hjo och Karlsborg, start och mål i Motala.

28 juni:

Midnattsloppet i Kvänum. Löpartävling som ingår i Furhoffs långloppscup. Start vid Oltorp i Kvänum.

29 juni:

Billingen Trail Marathon. Traillopp utmed Billingeleden med variande terräng, skog, bergsraviner, ängar och vackra utsikter. Start vid Billingens fritidsområde och sträckorna är 21 kilometer och 45 kilometer.

8-13 juli:

Postnord U6 Cycle tour 2019. Cykeltävling för ungdomar med cyklister från hela Europa. Pågår under sex dagar runt Tidaholms kommun.

Annons

3 augusti:

Göta Kanalsimmet i Sjötorp. Simtävling i kanalmiljö som vänder sig till både tävlingssimmare och vanliga motionärer. Målgång i Göta kanals första sluss. Sträckor på mellan 200 meter till 5000 meter.

24 augusti:

Mariestads marathon. Marathon längs med en naturskön bana utmed Vänerns strands i Mariestad. Start och mål vid Snapens friluftsområde och motionsklasser med distanser 42 kilometer, 21 kilometer och sju kilometer. Loppet ingår i Furhoffs långsloppscup i Västra Götaland.

Annons

14 september:

Billingeracet XC. XCO MTB tävling som ingår i Västgötacupen och har klasser från nybörjare till elit. Tävlingsbanorna är korta, tekniska och körs som varvlopp. Hålls på Billingens fritidsområde.

12 oktober:

Billingehusloppet. Ett traditionsrikt lopp på Billingens fritidsområde med tävlingsdistanser från 10,5 kilometer till 1,6 kilometer. Stavgångsklassen är 7,5 kilometer.

Har vi missat att ta med ett motionslopp eller tävlingslopp i Skaraborg? Mejla i sådana fall till aktuellt@vgt.se och tipsa om det.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan