Annons

Annons

Annons

Jönköping

Här är aprilskämten du ska se upp för

Årets stora skämtdag är här och många passar på att luras dagen till ära. För att inte bli totalblåst den första april kommer här en lista på årets aprilskämt som du ska se upp för.

Sveriges lantbruksuniversitet aprilskämtar om att man ska få fast hundägare som inte plockat upp efter hunden genom dna-analys av bajset.

Om saker och ting låter för bra för att vara sant så är det oftast så det är. Den första april är det många som passar på att luras ordentligt och den skämtande dagen härstammar från 1500-talet, enligt Nordiska museet.

Nyhetsbyrån TT har här nedan gjort en sammanställning över nyheter som inte riktigt stämmer:

Bostadsbolaget HSB ska enligt ett pressmeddelande bygga om över 5 200 garage till gräshoppsodlingar. Ett annat skämt är att en livsmedelsbutik i Stockholm ska erbjuda alkoholhaltiga drycker som take away.

Annons

Och där tar det inte slut. Andra företag och organisationer som passar på att aprilskämta är Sveriges lantbruksuniversitet som påstår att man ska få fast hundägare som inte plockat upp efter hunden genom dna-analys av bajset.

Annons

Även resebolaget Apollo försöker skoja till det genom att erbjuda semestertillägg som "en storartad entré- anländ till resmålet med omnejd via fallskärm" och Skistar hakar på genom att påstå att de ska bygga en 45 kilometer lång gondollift mellan Trysil och Sälen, rapporterar TT.

Munkätartest för att få polisjobb

Nöjesparken Furuvik meddelade dagen till ära att attraktionen Radiobilarna kommer tillbaka men med en begränsning – man får inte köra utan körkort.

Även nöjesparken Gröna Lund meddelar att de, gemensamt med en dryckestillverkare, ska lansera en "kolsyrad dryck, vars bubblor modifierats för att framkalla samma magkänsla som den G-kraft man utsätts för".

TT skriver även att Huddingepolisen har sökt nya medarbetare genom Facebook och att man måste kunna äta tolv munkar under ett simulerat nattpass för att få jobbet.

Ett annat skämt, som Värmland Folkblad rapporterat om, är att hockeyklubben Färjestad BK ska byta huvudsponsor där man påstår att Muminvärlden går in med 30 miljoner kronor i klubben, där arenan ska få det nya namnet Muminhuset och att Sniff blir ny maskot.

Svenska klimataktivisten Greta Thunberg skrev på Twitter under måndagsmorgonen att hon ska sluta strejka. Även det var ett påhitt.

Svenska kyrkan var inte heller sena med att försöka luras. På Facebook skrev de att de slutar med kyrkkaffet. Anledningen till det, skrev kyrkan, var att kaffe kräver mycket vatten och att det är dåligt för klimatet samt att kyrkans församlingar inte har tid till att ordna med kaffedrickandet.

Annons

Annons

Ett annat påhittigt aprilskämt kom från Språktidningen som meddelade att förnamnen i Sverige är på väg att ta slut och att Riksskatteverket därför börjar styra namngivningen. Detta innebär att föräldrar får namnge barnet efter den eller de som har namnsdag på födelsedagen. Idag har Harald och Hervor namnsdag.

I ett pressmeddelande berättade Skara Sommarland den 1 april att berg- och dalbanan Tranan i nöjesparken byter namn till Sparven.

MjÖLk lanseras

Sugen på lite mjÖLk? I ett pressmeddelande presenterade Carlsberg under måndagen en ny produktlansering. Tillsammans med en dansk bonde som har ett intresse för mikrobryggning lanserar Carlsberg MjÖLk, en mjölk som smakar öl, helt enkelt.

Vill du ha snus till mjÖLet så skriver Swedish Match att de lanserar Kardinal-snuset istället för General. Detta i samband med att de öppnar en pop up-butik i Vatikanstaten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan