Annons

Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Cykelväg stängs av när Stureplan byter fönster

Stureplan i Skara ska få nya fönster, då kommer gång- och cykelvägen där att vara avstängd från och med 1 april.

Annons

Nästa vecka kommer ett stort arbete att inledas vid Stureplan, då ska alla fönstren bytas ut. Det beräknas ta två månader, och då kommer gång- och cykelvägen vid Stureplan att vara avstängd.

Anledningen till att man måste stänga av gång- och cykelvägen under arbetet är att skylifts och eventuellt truckar kommer att användas under Stureplans fönsterbyte.

– Det är tunga fönsterpartier som vi ska byta ut. Vi ska byta till likvärdiga fönster så det ser snyggt ut, säger Anders Svärd, fastighetsförvaltare på Service och teknik.

Gång- och cykelvägen mellan Tullportagatan och Östra Kungshusgatan vid Stureplan kommer att vara avstängd från och med den 1 april och två månader framåt.

Annons

Annons

– Vi kommer att spärra av med gallerstaket och ringa in området mot söder. Vi beräknar att det tar cirka två månader att byta fönstren, men vi har dragit till med en vecka eller två. Vi kommer släppa på så fort vi är färdiga, säger Anders Svärd.

Arbetet kan med andra gå snabbare. Under avstängningen kan gångare och cyklister förslagsvis gå på norra sidan av Stureplan där det också går att gå och cykla.

Anledningen till att fönstren ska bytas ut på Stureplan är av åldersskäl.

– Vi har haft med det i underhållsplanen i cirka två år. Vi ska också byta ut till energifönster med treglas. Då slår vi två flugor i en smäll, både åldersskäl och så blir det mer energieffektivt.

På service och tekniks fastighetsavdelning pågår flera andra underhållsarbeten på kommunens byggnader. Bland annat har man bytt fönster och fasad på Kastanjens förskola i Axvall. Man håller nu på att byta fönster på Valleskolan och på Ardalaskolan byts taket ut. Snart är det badhuset på Vilanområdets tur att få ett takbyte.

Annons

Annons

Till toppen av sidan