Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bowling

Resultat på ren elitnivå av division 2-laget FAIK

Det gick fantastiskt bra för FAIK:s bowlare i lördagens hemmamatch mot Varta BK F. Laget slog 7210 poäng och vann med 16-4.

Annons

Den gångna helgen noterade division 2-laget Falköpings AIK BK ett helt fantastiskt resultat i bowlingens seriespel.

I mötet med Varta BK:s farmarlag klippte FAIK nämligen i med hela 7210 poäng.

Det brukar ofta bara vara rena elitlag som gör noteringar på den här nivån, men nu lyckades alltså division 2-laget Falköpings AIK att få det mesta, för att inte säga allt, att stämma i hemmamatchen mot Hultfredslaget Varta BK F1.

FAIK vann själva matchen med 16-4 och befäste sin serieledning, men det mest anmärkningsvärda var alltså lagets slagning, 7210 poäng, vilket är 901,25 poäng i snitt per spelare.

Annons

Annons

Fem av lagets spelare kom över gränsen 900 poäng och allra vassast var Olof Abrahamsson, som drog till med 990 poäng.

Övriga spelare i segerlaget: Tobias Fors 932, Marcus Karlgren 915, Ola Andersson 908, Tommy Andersson 906, Leif Lindqvist 888, Patrik Verdier 845 och Simon Andersson 827.

FAIK leder alltså serien och kan avgöra helt i nästa omgång, den 30 mars, då laget på bortabanor möter tvåan Södra BK från Jönköping.

Skulle FAIK lyckas med detta – och att återvända till division 1 – så kan det på nytt bli derbymatcher mot BK Oden nästa säsong.

Oden, som är helt klart för minst fortsatt division 1-spel till hösten, har dock en liten chans att nå allsvenskan, då det med stor sannolikhet kommer att bli kval längre fram under våren.

Den gångna helgen gästade Odenkillarna Göteborg, där det blev 8-12 i baken mot Kabaré och 5-15 som förlustsiffror mot BK Joker F, men det var ändå en bra helg för Oden på så vis att konkurrenterna om kvalplatsen till allsvenskan, Bogesund och Jönköpings KK, också förlorade.

Ett kval till allsvenskan är dock en mycket tuff uppgift och i nuläget ser BK Oden det mest som en "bonusgrej" i slutet av säsongen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy