Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Ny chans för husbilsplats i Skara

Text

Kommunen har ändrat sig. Skara kan få en ställplats för husbilar i stan. Nu utreds saken och det är inte omöjligt att ett område är klart redan till årets turistsäsong.

Först sa kommunen nej till en ställplats för husbilar, men nu utreds frågan på nytt med ett större sökområde. Därmed ökar chanserna att hitta en lämplig plats betydligt.

Tanken om en kommunal ställplats för husbilar i Skara väcktes av Ove Berlin, SD. Det skulle kunna locka fler turister till stan, menade han. I en motion föreslog Berlin att frågan skulle utredas.

Annons

Annons

Det gjorde den, men sedan blev det avslag. Utredningen visade att det inte fanns några lämpliga platser i centrala Skara. Då agerade Axvalls idrottsförening och förklarade att det ska ordnas en ställplats där.

Frågan om ställplats i Skara lever dock fortfarande. Nu ska den utredas på nytt och då undersöks inte bara centrum, utan hela tätorten. Därmed är chansen att hitta en bra plats mycket större, menar Pontus Düring, chef för förvaltningen för service och teknik.

– Det finns ställen längre ut från centrum och nu när vi har den nya busslinjen som gör att det är lätt att ta sig in till centrum så kan allt från Vilan till Coop-området bli aktuellt, säger han.

Tjänstemännen ska återrapportera till nämnden så snart som möjligt och hittas en lämplig plats kan det gå fort menar Pontus Düring. Då kan en ställplats finnas tillgänglig redan till sommaren.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan