Annons

Annons

Annons

Rekordår för skidor på Billingen

Trots de senaste veckornas mildväder är vintersäsongen i full gång på Billingen. Spåren är öppna och det är fortfarande inbitna skidåkare i området.

Dubbelt så många årskort har sålts jämfört med förra året.

Det har varit en rekordsäsong för längdskidåkning på Billingen.

Den 30 november öppnades den första delen av de nya konstsnöspåren på Billingen och de har sedan utökats till cirka 8,5 km som de varit sedan vecka 4. Under de veckor när det fanns natursnö erbjöd Billingen totalt ca 50 km preparerade spår.

Annons

Annons

Över 1000 årskort har sålts jämfört med cirka 500 förra året. Det ökande intresset märks också på skidspår.se, där Billingen i princip dagligen rapporterar spårstatus. Nyss passerade Billingen 130 000 sidvisningar på webben jämfört med ca 50 000 året innan.

– Januari var en succémånad. Vi uppskattar att vi hade cirka 15 000 besök i januari. Sedan kom tyvärr mildvädret redan i början av februari, men totalt sett kommer detta att bli en säsong att minnas, säger Karin Holgersson, verksamhetsledare för Billingens fritidsområde i Skövde kommun i ett pressmeddelande.

Dubblering

Det finns ytterligare bevis på att det varit en bra vinter på Billingen. Billingens långlopp som arrangerades i början av februari hade drygt 500 startande, en dubblering jämfört med förra året.

Även skidbuss och samarbete med MTR har slagit väl ut. På de åtta helgerna som skidbussen trafikerat Billingen har ca 500 resande räknats in och cirka 125 personer har köpt rabatterade biljetter med MTR under motsvarande helger.

– Satsningen på Skidexpressen och samarbetet med MTR är en pilot för denna säsongen. Vi tycker att vi fått positivt gensvar som visar på potentialen i Billingen Skövde som vinterdestination, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

Annons

Läs bra fart på Billingen express

Läs här invigs konstsnöspåren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan