Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Se 37 bilder från Mellofesten i Lidköping

Melloyran tog över Lidköping på lördagen. På Nya stadens torg var det en familjefest där man gick ur huse och barn fick chansen att möta sina favoriter från tv, som Bolibompadraken och roboten Taurus.

Melodifestivalyran i Lidköping var omöjlig att missa om man befann sig på Nya stadens torg när det var välkomstfest.

Bolibompadraken och de andra barnfavoriterna som var på plats lockade tusentals till familjefesten på torget.

Många barn ville göra high-five med roboten Taurus i Labyrint-tältet, att väntan i kön var över en timme var inget hinder.

På Nya stadens torg var det tusentals som samlades under lördagen.

Annons

Annons

En till liten Bolibompadrake.

Radioapan ordnade allsånt på Nya stadens torg tillsammans med programledarna Yankho Kamwendo och David Skogman.

Journalisten Bosse Carlqvist presenterade sig under Välkomstfesten i Lidköping, då han är SVT Västs nya Skaraborgsredaktion.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Det laddades rejält inför Melodifestivalens deltävling i Lidköping. På lördagen var det välkomstfest på Nya stadens torg och det var riktigt knôkat med folk.

– Det måste vara minst 13 miljoner här, ropade programledarna Ayla Kabaca och David Skogman ut innan barnfavoriten Bolibompadraken också kom ut på scenen till barnens stora jubel.

13 miljoner var kanske lite överdrivet, men det var i alla fall tusentals personer på plats för att ladda upp inför Melodifestivaldelfinalen. Många barnfamiljer givetvis, då Bolibompadraken, Radioapan och roboten Taurus från Labyrint är barnens favoriter.

Annons

Gissningsvis kommer många föräldrar som var där vara trötta i axlarna, då många hade sina barn på axlarna för att de skulle kunna se scenen bättre och följa med i sångerna och danserna. Bolibompadraken och barnprogramledarna fick torget att lyfta när sånger när de körde Drakens dans, som alla i publiken givetvis kunde utantill.

Hälsa på robot

I Labyrinttältet kunde man få göra en high five med roboten Taurus, dit var det timslånga köer under dagen.

Välkomstfesten hölls av SVT, Live Nation, Lidköpings kommun Destination Läckö-Kinnekulle AB i samband med deltävlingen i Melodifestivalen och var riktigt lyckad.

I samband med familjefesten passade SVT på att presentera journalisten Bosse Carlqvist, som varit med och startat en ny SVT-redaktion i Skaraborg nyligen. Det har inte funnits sedan 1981, men nu finns det igen som en del av SVT Väst.

Annons

Ny SVT-redaktion

Redaktionen är går snabbt att introducera, då den består av just Bosse Carlqvist.

– Det betyder att vi får fler inslag från Skaraborg i SVT, förklarade han.

Inslagen kommer att synas främst i SVT Västs sändningar, men kan även hamna i riksnyheter och program som Landet runt.

Bosse Carlqvist lär i alla fall inte vara sysslolös, för mycket händer i Skaraborg, inte minst i musiklivet och i melodifestivalsammanhang. Rent historiskt har Skara dominerat, och numer är det Skövdekompositören Thomas G:son som är rekordhållare i dessa sammanhang. I Lidköpingsdelfinalen är andra Skaraborgskompositörer med på ett hörn, dels Skövdekompositören Thomas “Plec” Johansson som varit med och skrivit Arvingarnas låt och kompositören Tobias Gustavsson med Falköpingsrötter som varit med och skrivit Pagan Furys låt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan