Annons

Annons

Annons

Värnamo

Tommy löser exporten till Norge

Text

Leveranser till ett av våra närmsta grannländer kan vara en utmaning. Eftersom Norge inte tillhör EU måste alla varor som passerar deras gräns förtullas. Det är här Boman Gardhage Spedition kliver in och räddar dagen.

Tommy driver speditionsfirman som specialiserat sig på Norge-transporter.

Vad många inte vet är att transporter till Norge kan bli krångliga på grund av tullarna. Det här är en utmaning som Boman Gardhage har löst åt sina kunder sedan 1989. Med daglig linjetrafik görs transporter till Oslo med omnejd betydligt smidigare. Och snabbt går det.

-Om du har godset är klart att lastas på eftermiddagen ser vi till att det är framme i Oslo på förmiddagen, dagen efter, berättar Tommy Boman.

Så här enkelt bokar du din Norge-transport

Annons

Uppvuxen i lastbil

Tommys pappa var en av de som startade speditionsfirman 1989.

Annons

-Så när det var skollov och sådär hängde jag med honom. Det var väldigt spännande att åka till Norge. Jag kommer ihåg att vi satt och käkade Indianpopcorn på kurviga vägar med stup på ena sidan och en bergvägg på den andra, berättar Tommy.

Själv gick han fordonslinjen på gymnasiet men jobbade på ett lager- och logistikföretag innan han insåg att han ville vara sin egen. Det var så hans egna företag Boman Express kom till.

-Senare köpte jag ut farsan från Boman Gardhage och resten är historia.

Jonas är trafikcontroller på Boman Gardhage.

Smidigheten är A och O

-Vi tar emot sena bokningar och har inga bokningsstopp. När man anlitar oss kan man alltid räkna med smidighet, flexibilitet och snabbhet - även om leveransen skickas till Norge.

För Tommy och killarna på Boman Gardhage är det viktigt att hänga med i den digitala utvecklingen. Allt går att boka online. Samtidigt finns det en tjusning i telefonkontakten, tycker de.

-När det rör sig om expressleveranser vill våra kunder gärna ha telefonkontakt för att kunna säkerställa alla detaljer. Det tycker vi såklart om eftersom vi då får möjlighet att skapa en riktig relation med vår kund. Hos oss har man också alltid sin egen personliga rådgivare vilket vi tror ger större trygghet.

Annons

Säkert

Eftersom företaget har varit aktivt så länge har de många kontakter på vägen till Oslo.

Annons

-Vi samarbetar med mindre terminaler som gör att vi kan hålla transporterna väldigt flexibla. På så sätt har vi minimalt med omlastningspunkter vilket minimerar risker för skador på godset.

Den här medarbetaren har en lite mer oklar arbetsbeskrivning.

Läs mer om Tommys företag här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan