Annons

Annons

Annons

Skridsko

Här är allt du kan göra på sportlovet

Text

Den som är sportlovsledig behöver inte gå sysslolös i Skara. På exempelvis Vilanområdet, Västergötlands museum, Stureplan och biblioteket är det massa sportlovsaktiviteter under veckan.

För sportlovslediga finns det massa aktiviteter under vecka 7. Skridskoåkning i Ishallen är en av många saker man kan göra.

På Vilans fritidsområde är det många aktiviteter. Onsdag, torsdag och fredag kan man testa på olika sporter gratis i Vilanhallen. Under veckan finns det också tillfälle att åka skridskor i Ishallen och bada på Vilanbadet. I badet är det varje dag vattenleksaker och märkestagning och någon annan specialaktivitet som sportlovsdisco och isflak.

Annons

På biblioteket i Skara hålls det också aktiviteter för den mer kulturintresserade, med författarbesök, besök från Bolibompaprogramledare och barnteater. Ett tema under veckan på både biblioteket och Stureplan är superhjältar, där det bland annat är supehjältepyssel, filmvisning med superhjältefilmer och boktips om superhjältar. Det hålls också ett skridskodisco, där man kan vara utklädd till superhjälte.

Annons

På Västergötlands museum kommer sportlovet handla om insekternas hemliga vinterliv och hjärtan. Där hålls två heldagar med skaparverkstäder, en spännande deckarjakt och korvgrillning i Fornbyn är museets bidrag till årets sportlov.

Sportlovet inleds med en mystisk deckargåta som leder besökaren genom museet i jakt på svaret på frågorna – var är alla insekter på vintern och vem har rövat bort dem? Ute i Fornbyn håller Mor Händenestugan öppen för dem som vill titta in ett 1800-talshem, värma sig vid brasan och kanske grilla en medhavd korv eller äta matsäck vid stugans bord.

Under torsdagen infaller Alla hjärtans dag och museet hänger på temat med en skaparverkstad kring hjärtat. I verkstaden dukas det upp metalltrådar, ylletyger, färgglada garner, paljetter, pärlor och trolldeg.

– Lovprogrammet avslutas på fredagen med verkstad där vi skapar insektshotell. Då fyller vi lådor med olika sorters material från skogen, borrar, häftar och klipper till pinnar och strån så att det blir till ett bra boende för insekterna, säger museipedagog Ulrika Eriksson.

Skara domkyrkoförsamling håller också flera aktiviteter, bland annat en upptäcktsfärd i Skara domkyrka. Det är Skaras äldsta domkyrka och där finns mycket spännande att upptäcka.

Annons

Mer pyssel blir det på Slöjddetaljer, där man under veckan kan testa på skrappyssel. För den som vill ut i naturen kan man testa pimpelfiske med Skara sportfiskeklubb. Det kommer också gå att testa trav på Axevalla travskola, gå på cirkusskola och prova på luftgevär i i Skytteladan Axvall.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan