Annons

Annons

Annons

Anställda fuskade med arbetstiden -varnas av arbetsgivaren

Anställda på ett gruppboende varnas efter att de smitit från jobbet innan arbetstidens slut utan att registrera det. Det uppger Lidköpings kommun i ett pressmeddelande.

I ett pressmeddelande skriver Lidköpings kommun att det har blivit känt att medarbetare vid ett gruppboende i Lidköpings kommun har hanterat sin arbetstid på ett sätt som inte är i enlighet med avtal och regler.

Annons

Annons

Medarbetare i arbetsgruppen har vid ett flertal tillfällen under de senaste månaderna gått hem innan arbetspassets slut utan att registrera det. Det har skett i situationer när medarbetarna känt att de varit tillräckligt med personal och när arbetsuppgifterna varit färdiga.

- Arbetstiden ska användas för att på bästa sätt komma de boende till nytta och min bedömning är att det inte har blivit så i det här fallet, säger vård- och omsorgs förvaltningschef Lotta Hjoberg i pressmeddelandet.

Förvaltningen tar mycket allvarligt på det som hänt. Samtal har förts med berörda medarbetare och skriftliga varningar har lämnats. Övriga berörda är informerade. Ett arbete med att se över tider och bemanning på det aktuella boendet har startats upp. Enligt utredningen av händelsen har inga boende farit illa.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan